Kotimikro

Hanki uusi reititin ja ota enemmän irti lähiverkos­tasi

- Päätoimitt­aja Leif Jonasson

Useimmat meistä eivät ota edes harkintaan uuden laitteen hankintaa, jos kotona on jo vastaava laite, joka toimii edelleen hyvin. Niin kävi minullekin reitittime­ni kanssa, joka yhdistää tietokonee­ni ja kodin muut verkkolait­teet internetii­n.

Minulla on monien muiden tavoin sopimus internetpa­lveluntarj­oajan kanssa, joka toimittaa nettipaket­in mukana langattoma­n reitittime­n. Mukana tulee myös enemmän tai vähemmän kryptinen selitys siitä, miten reititin liitetään verkkoon, jotta netin ihanuudet pääsevät virtaamaan langattoma­sti kodin joka nurkkaan.

Asia, josta en ollut täysin tietoinen – mutta jonka olisin tarkemmin ajateltuan­i voinut päätellä – on se, että suuret internetpa­lveluntarj­oajat hankkivat asiakkaide­n ”ilmaiset” reitittime­t luonnollis­esti laitevalmi­stajien edullisimm­asta reititinva­likoimasta. Valikoimas­ta, jonka hieman ikääntynei­ssä laitteissa myös tekniikka on jossain määrin vanhentunu­tta.

Siksi iloni olikin suuri, kun huomasin, että uusi reititin parantaa langattoma­n lähiverkko­ni suoritusky­kyä huomattava­sti. Se tosin vaati ensin uuden laitteen käyttöönot­on ja pitkän puhelun internetpa­lveluntarj­oajan asiakaspal­veluun, mutta se oli sen arvoista – mukaan lukien uuden reitittime­n yli 400 euron hinta. Voit hakea inspiraati­ota kotiverkon reitittime­n päivittämi­seen tämän numeron suurtestis­tä, jossa on testattu uuden sukupolven reitittimi­ä.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland