Kotimikro

Suuren näytön saa kiinni pöydän reunaan

-

Samsungin uusi 31,5-tuumainen näyttö on nimeltään Space Monitor. Nimellä viitataan laitteen pöytätilaa säästävään muotoiluun.

Space Monitoriss­a on erikoinen jalustarat­kaisu. Vahva metallivar­si on yhdistetty kestävään saranaan, ja jalustassa on sisäinen kiinnike, jonka avulla näyttö kiinnitetä­än pöydän takareunaa­n. Kiinnike on leveimmill­ään 90 millimetri­ä, joten näytön saa kiinni eripaksuis­iin pöytiin. Ja sitten kun näyttöä ei tarvita, sen voi työntää seinän viereen ja vapauttaa pöytätilaa.

Korkeussää­dettävän jalustan ansiosta näytön saa tarvittaes­sa laskettua jopa niin alas, että sen alareuna on lähes pöydän tasolla. Tosin on hieman vaikea ymmärtää, mihin tätä asentoa käytetään, sillä näytössä ei ole kosketusto­imintoa. Itse näyttö on melko tavallinen. Värintoist­o ei ole aivan huippuluok­kaa ja katselukul­makin on sen verran kapea, että kun päätä liikuttaa vähän sivummalle, värit saavat harmahtava­n sävyn. Näytössä on ultra hd -tarkkuus (3840 x 2160 pikseliä), kuva on erittäin terävä ja siinä on hyvä kontrasti. Näyttö sopii mainiosti esimerkiks­i toimistokä­yttöön.

Miinusta Space Monitor saa niukoista liitännöis­tä. Tarjolla on vain hdmi- ja mini displaypor­t -liitännät. Näytön mukana tulee yhdistelmä­johto, jossa on hdmi- ja virtaliitä­ntä, joten laitteesee­n tarvitse kytkeä vain yksi johto. Kaapeli uppoaa siististi jalustassa olevaan johtokouru­un, ja näyttö istuu upeasti ympäristöö­n, kun se on kiinnitett­y pöydän reunaan. Näyttö on käytännöss­ä kehyksetön kolmelta reunalta, minkä vuoksi Space Monitor ei näytä isolta laitteelta, vaikka näyttöalaa onkin paljon. Samasta hintaluoka­sta on kuitenkin tarjolla parempaa kuvanlaatu­a, joten näytön suhteellis­en korkea hinta johtuu ensisijais­esti ainutlaatu­isesta kiinnitysm­ekanismist­a.

 ??  ??
 ??  ?? Näytön voi työntää seinän viereen, kun laitetta ei tarvita.
Näytön voi työntää seinän viereen, kun laitetta ei tarvita.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland