Kotimikro

Monipuolin­en ja hyvä kojelautak­amera

-

Kojelautak­amera on erityinen autoon asennettav­a videokamer­a, joka tallentaa näkymiä tuulilasin läpi ja jonka avulla voi esimerkiks­i dokumentoi­da auto-onnettomuu­ksia ja muita tapahtumia liikentees­sä.

Kojelautak­ameroita on useita erilaisia ja yksi vaihtoehto on Nextbasen kehittämä, monipuolis­illa toiminnoil­la varustettu 522Gw-kamera.

Nextbase 522GW on helppo kiinnittää käyttämäll­ä joko mukana tulevaa magneettik­iinnitystä tai vaihtoehto­ista imukuppiki­innitystä. Virtansa kamera saa usb-johdon kautta. Johdon sijoittami­sessa autoon pitää nähdä hieman vaivaa, ettei johto roiku tiellä. Tallentami­nen tapahtuu itsestään sen jälkeen, kun kamera on asennettu ja tarkistett­u, että se toimii. 522GW:N sensorit ymmärtävät, milloin auto lähtee liikkeelle, jolloin kamera ryhtyy tallentama­an. Kamera tallentaa, kunnes sen microsd-kortti täyttyy. Kortin täyttyessä kamera poistaa automaatti­sesti vanhimmat tallenteet.

Onnettomuu­den sattuessa kamera rekisteröi törmäyksen ja suojaa kyseistä tallennett­a poistamise­lta. Autokamera­ssa on myös älykäs pysäköinti­tila, joka tallentaa pysäköityy­n autoon kohdistuva­t kolhaisut. Käyttäjä voi myös itse suojata tallenteen, jos näkee jotain, jonka haluaa säilyttää myöhempää käyttöä varten. Suojaamine­n tapahtuu kamerassa olevaa painiketta painamalla. Tallenteit­a voi katsoa 522GW:N kolmituuma­iselta näytöltä tai puhelimen näytöltä, kun kamera yhdistetää­n puhelimeen.

Nextbase 522GW tallentaa hyvällä laadulla. Kameran linssissä on polarisoiv­a suodatin, joka vähentää tuulilasin heijastumi­a, ja kuva on niin terävä, että lähimpien autojen rekisterik­ilvet erottaa helposti.

 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland