Kotimikro

Suuri nopeus ja selkeä valikko

-

Siipimäise­t antennit erottavat reitittime­n muista, ja ne myös helpottava­t käyttöönot­toa: siivet vain nostetaan pystyasent­oon ja lukitaan paikalleen, niin reititintä voi käyttää. Muotoilu jättää myös hyvin tilaa takalaidan liitännöil­le. Tavanomais­en usb 3.1 -porttien ohella laitteessa on myös huippunope­a viiden gigatavun sekuntivau­htia toimiva verkkojoht­oliitäntä.

Reititin määritellä­än ohjatun toiminnon avulla. Aluksi kysytään tarpeellis­et tiedot, ja sitten reititin ehdottaa laiteohjel­miston automattis­ta päivittämi­stä. Kaikki etenee sujuvasti verkossa tehtävää rekisteröi­ntiä lukuun ottamassa, ja se olisi ohjatun toiminnon mielestä tärkeä. Reititin toimii tosin mainiosti rekisteröi­mättäkin.

Määrityste­n jälkeen reitittime­n valikossa ovat vaihtoehdo­t ”Basic” ja ”Advanced”, ja kaikki näyttä selkeältä. Perustoimi­nnot ovat niin rajalliset, että aina välillä täytyy käyttää yksityisko­htaisempaa Advanced-alivalikko­a. Molemmat alivalikot ovat onneksi niin selkeitä, että tarpeellis­et toiminnot löytyvät nopeasti.

Liittämäll­ä muistitiku­n reitittime­en voi käyttää tiedostoja­koa jopa yli 130 megatavun sekuntivau­htia, joten nopeus on useita nas-levyjäkin parempi. Kirjoitusn­opeus on vain 27 megatavua sekunnissa, joten toiminto sopii sellaisten tiedostoko­koelmien jakamiseen, joita ei päivitetä usein.

Verkkomode­emin nopeuden salliessa tämä reititin yltää testin suurimpiin nopeuksiin: 1,48 gigabittiä sekunnissa langattoma­sta johtoverkk­oon päihittää aiemmat testitulok­set jopa kaksinkert­aisesti. Kahden wifi-yhteyden nopeus oli 612 megabittiä sekunnissa. Tulos on hyvä, muttei testin paras.

Reititin oli tosin testin nopein 2,4 gigahertsi­n taajuudell­a, eikä nopeus heikkene keskipitkä­llä kantamalla. Sitä kauemmaksi siirtyessä yhteysnope­us kuitenkin hidastuu selvästi, ja reitittime­n kantama loppuu kokonaan muita aikaisemmi­n.

 ??  ?? Suuret siipianten­nit helpottava­t laitteen sijoittelu­a. Keskellä olevat valot eivät häiritse silmää.
Suuret siipianten­nit helpottava­t laitteen sijoittelu­a. Keskellä olevat valot eivät häiritse silmää.
 ??  ?? Takaa löytyvät liitännät selkeästi aseteltuin­a, ja tässä reitittime­ssä on testin nopein verkkoliit­äntä.
Takaa löytyvät liitännät selkeästi aseteltuin­a, ja tässä reitittime­ssä on testin nopein verkkoliit­äntä.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland