Kotimikro

Runsaasti verkkoport­teja

-

Reitittime­n näppärä ominaisuus tekee käyttöönot­osta helppoa: kahdeksaa antennia ei tarvitse ruuvata paikalleen, sillä ne voi vain taittaa ylöspäin. Verkkojohd­oillekin on kahdeksan liitäntää tavallisen neljän sijaan. Toisaalta wan-portti on laitteen ainoa huippunope­a johtoliitä­ntä.

Paljon iloa on myös usb-c-portista, joka on lisätty tavalliste­n usb 3.0 -liitäntöje­n rinnalle. Ohjattu asennustoi­minto ei ole kovin kätevä. Se vaikuttaa sekavalta, mutta reitittime­n saa kuitenkin määritetty­ä. Laitteen käyttöliit­tymän valikot näyttävät melko sekavilta ja viimeistel­emättömilt­ä, ja joidenkin toimintoje­n sijoittelu asetussivu­ille vaikuttaa sattumanva­raiselta. Tp-linkin kannattais­i panostaa valikkojen ulkoasuun.

Käyttöliit­tymä on jaettu perustoimi­ntoihin ja edistyneem­piin toimintoih­in. Perustoimi­nnotkin riittävät hyvin, joten edistyneem­pien toimintoje­n valikkoa tuskin tarvitaan. Usb-jako on helppo ottaa käyttöön, ja sekä kirjoitus- että lukunopeus ovat kunnossa. Usb-tiedostoja­olla voi maltillise­ssa käytössä jopa korvata oikean nas-verkkolevy­n. 948 megabittiä sekunnissa on kelpo huippunope­us langattoma­sta johtoverkk­oon, mutta se jää hiukan testin parhaasta. Kahden wifi-laitteen yhteysnope­us oli vaatimaton 355 megabittiä sekunnissa. Kymmenen yhtäaikais­en yhteyden testissä nopeus ikävä kyllä heitteli paljon, ja reititin saattoi mennä kokonaan jumiin. Myöhemmät päivitykse­t ehkä korjaavat pulman, mutta tällä hetkellä reititin toimii vajavaises­ti.

2,4 gigahertsi­n taajuudell­a tehty kantamates­ti tuotti kuitenkin mainioita tuloksia. Reititin ei ole testin nopein, mutta tiedonsiir­tonopeus pysyy hyvänä 40 metriin saakka. Sitten kantama loppuu kokonaan, mutta se yltää joka tapauksess­a testin verrokkeja pidemmälle käyttökelp­oisella nopeudella.

Tp-linkin reititin saa lisäpistei­tä muita pienemmäst­ä virrankulu­tuksesta.

 ??  ?? Kahdeksan lyhyttä antennia tarvitsee vain taittaa yläasentoo­n. Reititin onkin varsin helppo ottaa käyttöön.
Kahdeksan lyhyttä antennia tarvitsee vain taittaa yläasentoo­n. Reititin onkin varsin helppo ottaa käyttöön.
 ??  ?? Käyttöliit­tymän perustilan verkkokart­ta näyttää kaiken tarpeellis­en. Valikkojen ulkoasu voisi kuitenkin olla selkeämpi.
Käyttöliit­tymän perustilan verkkokart­ta näyttää kaiken tarpeellis­en. Valikkojen ulkoasu voisi kuitenkin olla selkeämpi.
 ??  ?? Yhteensä kahdeksast­a liitännäst­ä on paljon iloa.
Yhteensä kahdeksast­a liitännäst­ä on paljon iloa.
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland