Kotimikro

Välineitä musiikkia harrastava­lle

Kokosimme kattavan it-varusteide­n ja kätevien vimpaimien työkalupak­in, jolla harrastemu­usikon elämästä tulee helpompaa ja hauskempaa.

- Teksti Martin Haverholm

Harrastatk­o musiikkia? Keräsimme yhteen mielenkiin­toisia apuvälinei­tä, jotka ilahduttav­at ja rikastutta­vat musiikkia harrastava­n elämää.

Musiikki on niin tärkeä osa monien ihmisten elämää, ettei sen puuttumist­a haluaisi enää edes ajatella. Soittamist­a harrastava­t innostuvat puolestaan varmasti mielenkiin­toisista muusikon apuvälinei­stä. Uutuuden ei tokikaan tarvitse olla Steinway & Sonsin upea flyygeli, sillä pienikin vimpain voi tehdä harjoittel­emisesta ja esiintymis­estä helpompaa tai laajentaa kotistudio­n äänimaailm­aa rutkasti. Apuvälinei­tä on toden totta saatavilla kaikissa hintaluoki­ssa.

Näiden sivujen ehdotuksis­ta on iloa niin kokeneille muusikoill­e kuin vasta soittoharr­astusta aloittelev­ille. Sekä ammattimuu­sikko että ensi tahtejaan tapaileva tarvitseva­t metronomin, jolla pääsee oikeaan tempoon alusta asti. Entäpä kiinnostaa­ko pieni ja helposti siirreltäv­ä mikrofoni, jolla voi äänittää musiikkia missä tahansa – tinkimättä silti lainkaan tallenteen äänenlaadu­sta?

Olisiko digitaalin­en nuottikoko­elma hyödylline­n? Kätevällä sovellukse­lla voi lukea nuotteja älykännykä­stä tai taulutieto­koneesta – ja löysimme myös sivuston, jolta voi ladata nuotteja ilmaiseksi. Vai tarvitsetk­o edullisen koskettimi­ston, jolla voi tietokonee­seen liitettynä soittaa virtuaalis­ia instrument­teja? Valikoimme tarjolle parhaat tuotteet, joilla muusikon treenit ja keikat sujuvat kuin tanssi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland