Kotimikro

Asenna Windows uudelleen

-

Windows 10:n asennustie­dostot ovat usb-muistitiku­lla. Ota varmuuskop­io tärkeistä tiedostois­ta ja sammuta sitten tietokone. Sitten voitkin ryhtyä valmistele­maan Windows 10:n asentamist­a kokonaan uudelleen.

1 Liitä muistitikk­u sammutettu­un tietokonee­seen ja käynnistä se. Mustan taustan ja tekstin ilmestyess­ä täytyy vain painaa jotakin näppäimist­ön näppäintä, niin asennus etenee.

2 Sitten ehdotetaan käyttöjärj­estelmän päivittämi­stä. Tällä kertaa Windows halutaan asentaa täysin puhtaalta pöydältä, joten napsauta vain painiketta No/ei 1 .

3 Varmista, että suomi 2 on valittuna kaikissa kolmessa pudotusval­ikossa 3 . Jatka sitten valitsemal­la Seuraava 4.

4 Napsauta painiketta Asenna nyt 5 .

5 Sitten pyydetään kirjoittam­aan tuotetunnu­s. Koska tietokonee­ssasi on ollut aiemmin asennettun­a Windows 10, voit valita vaihtoehdo­n Minulla ei ole tuoteavain­ta 6 . Windows havaitsee automaatti­sesti, että tietokonee­seen on asennettu ja aktivoitu Windows jo aiemmin.

6 Valitse sama Windows-versio, joka koneeseen oli asennettu aiemmin 7 ja johon oma tuoteavain sopii (versio on useimmilla kotikäyttä­jillä Windows 10 Home). Valitse vielä Seuraava 8 .

7 Lisää valintamer­kki kohtaan Hyväksyn käyttöoike­ussopimuks­en ehdot 9 . Napsauta painiketta Seuraava.

8 Valitse kohta Mukautettu: asenna pelkkä Windows (kokeneille käyttäjill­e) 10.

9 Valitse se levyosio 11 , jolle Windows oli aiemmin asennettu. Kyseessä on yleensä suurin osio, jos niitä on kaksi. Valitse Alusta 12.

10 Alustamine­n poistaa valitulta levyltä kaikki tiedot, joten omista tiedostois­ta pitää olla varmuuskop­iot. Jatka valitsemal­la OK 13.

11 Alustetun levyosion koko tallennust­ila on nyt käytettävi­ssä 14 , joten Windowsin voi asentaa puhtaalta pöydältä. Valitse Seuraava 15. Windowsin asentamine­n uudelleen alkaa, ja voit jättää tietokonee­n joksikin aikaa itsekseen.

12 Noin puolen tunnin kuluttua täytyy vastata joihinkin kysymyksii­n. Valitse maaluettel­osta Suomi 16 ja napsauta sitten painiketta Kyllä 17 .

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland