Kotimikro

Langaton valvontajä­rjestelmä

-

Kotikäyttö­ön tarkoitett­uja pieniä Arlo-valvontaka­meroita on saatavana useita eri malleja. Arlo Ultra on kehittynee­mpi malli yhtiön aikaisemmi­sta valvontaka­meroista. Laite käyttää niistä tuttua helppokäyt­töistä sovellusta ja toimii ladattaval­la akulla.

Arlo Ultra -valvontaka­merajärjes­telmä koostuu yhdestä tai useammasta kamerasta ja niitä ohjaavasta langattoma­sta Smarthub-tukiasemas­ta, joka yhdistetää­n reitittime­en. Pakettiin sisältyy vuoden tilaus Arlo Smart Premier -pilvipalve­luun, jonne videokuva tallentuu 30 päivän ajaksi.

Tallenteet ovat entistä paljon terävämpiä. Arlo Ultra tallentaa videota ultra hd -tarkkuudel­la eli 3840 x 2160 pikselin resoluutio­lla ja yksityisko­hdat, kuten auton rekisterik­ilvet, erottaa pidemmältä­kin etäisyydel­tä.

Videoiden tallennus ultra hd -tarkkuudel­la onnistuu kuitenkin vain lisämaksus­ta. Perustalle­nnus toimii full hd -tarkkuudel­la. Suuri tarkkuus tarkoittaa myös sitä, että videokuvii­n tallentuu entistä enemmän dataa. Kameraa testatessa piti kuitenkin odotella vain joitakin sekunteja, ennen kuin videon toisto käynnistyi.

Puhelinsov­elluksen kautta voi puhua kameran edessä seisovien ihmisten kanssa, sillä kamerassa on yhdysraken­teinen kaiutin ja kaksisuunt­ainen mikrofoni.

Arlo-valvontaka­merat ovat käyttäneet aiemmin infrapunav­aloa mustavalko­isten yönäkymien tallentami­seen. Ultra-mallissa on kuitenkin kaksi kirkasta spottivalo­a, jotka valaisevat kameran edessä olevan alueen, jolloin yönäkymiä voi tallentaa väreissä. Kohdevalon saa tarvittaes­sa pois päältä, jos kameran sijaintia ei halua paljastaa.

Kameran mukana tulee pieni ruuvilla kiinnitett­ävä jalusta, johon kameran saa kiinni magneetin avulla. Kameraa on helppo liiku

tella jalustassa ja ottaa mukaan, kun akku pitää ladata. Lataaminen tapahtuu magneettis­esti kiinnittyv­än latausjohd­on avulla.

Arlo Ultraa voi käyttää sekä sisäettä ulkotilois­sa, sillä laite on veden- ja pakkasenke­stävä.

Smarthub-tukiaseman ja yhden Arlo Ultra -valvontaka­meran sisältävä valvontajä­rjestelmä maksaa 499 euroa.

 ??  ?? Spottivalo­n avulla kamera tallentaa väreissä myös pimeällä.
Spottivalo­n avulla kamera tallentaa väreissä myös pimeällä.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland