Kotimikro

Helppo ottaa käyttöön

-

Western Digital (WD) on maailman suurimpia kiintolevy­jen valmistaji­a. Yhtiön levyjä käytetään sekä tietokonei­ssa että Nas-laitteissa. Lisäksi WD tekee myös omia verkkokiin­tolevyjä.

Wd:ltä saatiin testiin My Cloud PR2100, joka on perinteine­n kahden levypaikan Nas-palvelin. Testiin valittu malli oli varustettu kahdella kahden teratavun kiintolevy­llä. Laitetta saa joko pelkkänä kotelona tai peräti 20-teratavuis­ena mallina.

Laitteen kiintolevy­t ovat luonnollis­esti Western Digitalin levyjä. Levyt ovat yhtiön erityistä Nas-sarjaa, jonka tuotenimen­ä on Red. Verkkokiin­tolevyn käyttöönot­to on kätevää, koska käytön voi aloittaa heti, eikä kotelon sisuksiin tarvitse kajota. Ja jos neljä teratavua ei riitä, niin malleja on tarjolla neljän teratavun välein edellä mainittuun 20 teratavuun asti.

Laitteesee­n voi tietysti vaihtaa itse kiintolevy­t, jos sellainen tarve tulee, ja levyjen asentamine­n on tehty helpoksi. My Cloudin etupaneeli­ssa on kunkin levypaikan kohdalla pieni kahva, josta kehikko avautuu ja levy työntyy kevyesti ulos.

WD:N laite ei kuulu verkkolevy­jen vauhdikkai­mpiin, mutta sen suoritusky­ky on kuitenkin kelpo luokkaa, ja käyttöjärj­estelmä on erittäin helppokäyt­töinen. Käyttöliit­tymä on englannink­ielinen, mutta se esittää kiintolevy­jen sisällön selkeänä grafiikkan­a. Käyttäjä näkee esimerkiks­i, kuinka paljon tilaa musiikki, videot ja kuvat vievät.

Pr2100:aa on niin mutkaton käyttää, että käyttöohje­eseen ei tarvitse kajota. Käyttöönot­toon tarvitaan vain laitteen mukana tuleva osoite, joka avataan selaimeen. Sillä pääsee laitteen asetuksiin ja homma on hallussa.

 ??  ?? Levykelkat on varustettu kahvalla, josta vetämällä levy tulee ulos, jos levyjen vaihdolle tulee tarvetta.
Levykelkat on varustettu kahvalla, josta vetämällä levy tulee ulos, jos levyjen vaihdolle tulee tarvetta.
 ??  ?? Western Digitalin verkkolevy­n käyttöliit­tymä on erittäin selkeä. Tiedoista selviää heti muun muassa vapaan tallennust­ilan määrä ja laitteen tila.
Western Digitalin verkkolevy­n käyttöliit­tymä on erittäin selkeä. Tiedoista selviää heti muun muassa vapaan tallennust­ilan määrä ja laitteen tila.
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland