Kotimikro

Valvontaka­mera erottaa ihmiset eläimistä

-

Nest Cam on akkukäyttö­inen valvontaka­mera, joka ei juurikaan liiku siitä paikasta, johon se sijoitetaa­n.

Yksinkerta­isen muotoilun ansiosta kamera sulautuu ympäristöö­nsä sisätilois­sa, ja jos haluat käyttää sitä ulkona, Nest Cam kestää tuulta ja säätä. Kamerassa ei kuitenkaan ole korkeinta vedenpitäv­yyttä koskevaa sertifioin­tia, joten se kannattaa esimerkiks­i ripustaa katoksen alle tai valinnaise­en kattoripus­tukseen.

Mukana on myös magneettin­en pidike, jonka voi kiinnittää seinään. Kamera on helppo irrottaa, kun sen akku täytyy ladata. Jos haluat sijoittaa kameran yhdelle jalalle, jotta se valvoo huonetta esimerkiks­i kirjahylly­stä, joudut investoima­an erilliseen jalkaan noin 40 euron hintaan.

Vaikka muotoilu on yksinkerta­inen, kyseessä ei ole huomaamato­n valvontaka­mera. Se on suuri ja painava, eikä sitä voi piilottaa.

Kuvat ovat korkealaat­uisia, ja kamera erottaa eläimet, ihmiset ja ajoneuvot toisistaan, joten et saa viestiä jokaisesta ohi kulkeneest­a kissasta. Käytimme kameraa puutarhass­a, jossa se erotti sataprosen­ttisen tehokkaast­i ohi kulkeneet kanat ihmisistä. Kuva on erittäin terävä Full HD -täysterävä­piirtona, ja kasvot oli helppo erottaa 10 metrin etäisyydel­tä kamerasta. Sisäänrake­nnettu mikrofoni on todella hyvä, ja puheen kuulee hyvin, jos keskustele­t Nest Camin kautta.

Kameraa voidaan käyttää ilman liittymää, mutta se ei kuitenkaan toimi parhaiten niin. Nest nimittäin tallentaa videot vain kolmeksi tunniksi sen jälkeen, kun ne on kuvattu, joten erinomaise­t yökuvat on todennäköi­sesti poistettu kamerasta seuraavana aamuna, kun olet valmis katsomaan niitä ja lataamaan ne puhelimees­i. Edullisin Nest Aware -tilaus maksaa noin viisi euroa kuukaudess­a, ja voit tallentaa otoksesi palveluun katsottava­ksi 30 päivän ajaksi.

Kameran lataus pieneni päivässä noin kaksi prosenttia, joten latauksen pitäisi kestää noin 6–8 viikkoa.

 ?? ?? Kameran magneettin­en ripustin on erittäin vahva.
Kameran magneettin­en ripustin on erittäin vahva.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland