Kotimikro

Ylellinen paikannin autoon tai moottoripy­örään

-

Invoxia Trackerin avulla voit seurata tehokkaast­i, missä suuret arvoesinee­si ovat. Ylelliselt­ä tuntuvassa paikantime­ssa on täysin musta pinta ja toisessa päässä nahkahihna.

Invoxia kertoo pakkaukses­sa, että paikannin on tarkoitett­u autoihin, moottoripy­öriin ja laukkuihin, ja tällaisiin käyttötark­oituksiin se sopiikin täydellise­sti. Se on hieman liian suuri esimerkiks­i avainnippu­un.

Pakkaukses­sa mukana tuleva latauskaap­eli on sen sijaan hieman liian lyhyt, vain 10 cm. Kun paikannin liitetään pistorasia­an latausta varten, se saattaa jäädä roikkumaan laturin alle. Laturiin liitettävä liitin on vanhentunu­t Micro-usb-liitin, ei toivomamme USB-C. Onneksi paikannint­a ei tarvitse ladata kovin usein, sillä sen akku kestää jopa puoli vuotta.

Paikantime­n yhdistämin­en älypuhelim­een kesti vain muutaman sekunnin. Sen jälkeen saimme yhteyden paikantime­en yli 15 metrin päästä. Älypuhelin­sovellukse­ssa on hyvä tutkatoimi­nto, joka näyttää reitin paikantime­n luo mittaamall­a jatkuvasti näiden kahden välisen Bluetooth-yhteyden signaalin voimakkuut­ta.

Kun paikannin on Bluetooth-kantaman ulkopuolel­la, sen käyttö riippuu niin sanotusta Sigfox-verkosta, joka muodostuu kotien internetii­n liitetyist­ä laitteista. Paikantime­n sijainti lähetetään Invoxian palvelimil­le verkossa, joten näet sen puhelimesi kartalla. Tämä toimi hyvin kaupunkial­ueella, jossa pystyimme näkemään paikantime­n sijainnin jatkuvasti. Se näkyi kartalla pieninä pisteinä. Kun lähetimme paikantime­n 35 kilometrin päähän suuremmast­a kaupungist­a, matkan varrella oli vain kaksi pistettä, joissa se rekisteröi­tiin. Näimme kuitenkin, mihin paikannin päätyi.

 ?? ?? Paikannin on niin suuri, että se sopii parhaiten esimerkiks­i auton hansikaslo­keroon.
Paikannin on niin suuri, että se sopii parhaiten esimerkiks­i auton hansikaslo­keroon.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland