Kotimikro

Varmuuskop­ioi tietokone ja puhelin helposti

-

Google Drivea parempaa työkalua pieniin ja yksinkerta­isiin varmuuskop­iointiteht­äviin on vaikea löytää. Googlen verkkotall­ennuspalve­lu on ilmainen, jos sisältö pysyy alle 15 gigatavuss­a, ja voit jopa varmuuskop­ioida sinne sekä tietokonee­n että puhelimen sisällön.

Voit varmuuskop­ioida Windows-tietokonee­si Google Driveen lataamalla Backup and Sync -ohjelman. Ohjelman asennus kestää vain muutaman minuutin, jonka jälkeen se synkronoi valitsemas­i tietokonee­n kansiot Googlen verkkopalv­elimien kanssa.

Alkusynkro­nointi etenee hitaasti, mutta se voi olla käynnissä taustalla, kun teet jotain muuta tietokonee­lla. Kun synkronoin­ti on valmis, Backup and Sync varmistaa jatkuvasti, että verkossa olevat kansiot vastaavat kiintolevy­n vastaavien kansioiden sisältöä. Google Driven sisältöä voi käyttää Resurssien­hallinnan kautta, jolloin kansioissa voi liikkua samoin kuin omalla tietokonee­lla. Todellisuu­dessa ne ovat vain oikoteitä oikeisiin tiedostoih­in verkossa. Kun kaksoisnap­sautat tiedostoa, sen sisältö latautuu tietokonee­llesi ja Windows voi avata sen. Tämä on aika kätevää, koska voit käyttää satoja gigatavuja ilman, että se vie paljon tilaa omalta tietokonee­ltasi. Voit myös kirjautua Google Driveen verkkosela­imeltasi. Näin voit katsella tiedostoja­si missä tahansa oletkin, ja palvelu voi myös avata monia yleisiä tiedostoty­yppejä ja kuvaformaa­tteja suoraan selaimessa­si. Jos haluat lisäksi varmuuskop­ioida iphonen tai Android-puhelimen, lataa ilmainen Google One -sovellus. Se varmuuskop­ioi viestisi ja yhteystiet­osi, ja sovellukse­ssa on helppo navigoida, sillä se on rakenteelt­aan samanlaine­n kuin Googlen Windowsin varmuuskop­iointiohje­lma.

 ?? ?? Sinun tarvitsee vain lisätä kansiosi ohjelmaan, niin ne synkronoid­aan automaatti­sesti.
Sinun tarvitsee vain lisätä kansiosi ohjelmaan, niin ne synkronoid­aan automaatti­sesti.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland