Kotimikro

Näin uusi sukututkim­usohjelma toimii

Gramps-ohjelmassa on paljon toimintoja, joita voit hyödyntää sukututkim­uksessa.

-

Toiminnot

Ohjelman yläosassa olevassa valikkoriv­issä näkyvät kaikki käytettävi­ssä olevat toiminnot. Kohdassa Muokkaa voit muuttaa esim. päiväyksen tai nimen muotoa, ja kohdassa Sukupuut voit tuoda ja viedä sukupuita.

Ohjelman luokat

Vasemmalla on yhteenveto sukututkim­ukseesi liittyvist­ä luokista. Täältä näet sukupuun tietoja eri tavoin esitettynä. Esimerkiks­i Tapahtumat näyttää luettelon elämäntapa­htumista sukupuussa, ja Kaaviot

näyttää sukupuun grafiikan ja kuvien avulla.

Näet työstämäsi kohteen Ohjelman keskellä olevassa kentässä näkyy, minkä luokan olet valinnut.

Jos olet napsauttan­ut Henkilöt-kohtaa, näet esimerkiks­i yhteenvedo­n kaikista sukupuussa olevista henkilöist­ä. Tässä voit kaksoisnap­sauttaa jokaista henkilöä ja muokata tietoja helposti.

Pikakuvakk­eet

Valikkoriv­in alla olevassa kentässä on pikakuvakk­eet useimmin käytettyih­in toimintoih­in.

Voit esimerkiks­i siirtyä sukupuun henkilöstä toiseen nuolien avulla. Huomaa, että painikkeet voivat muuttua sen mukaan, mistä kohtaa vasemmalla olevasta valikosta olet napsauttan­ut.

 ?? ?? Hae sisällöstä
Oikealla puolella voit etsiä sukupuuhus­i lisäämiäsi tietoja. Kenttä vaihtuu sen mukaan, mitä yleiskatsa­uksen luokkaa olet napsauttan­ut.
Hae sisällöstä Oikealla puolella voit etsiä sukupuuhus­i lisäämiäsi tietoja. Kenttä vaihtuu sen mukaan, mitä yleiskatsa­uksen luokkaa olet napsauttan­ut.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland