Kunto Plus

Järjestys säästää aikaa JA HERMOJA

Epämääräis­iä paperipino­ja, täyteenahd­ettu vaatekaapp­i ja astiat sekavasti pitkin eri kaappeja. Epäjärjest­ys syö aikaa ja raastaa hermoja. Opettele 3 järjestysp­eriaatetta.

-

VIIMEINEN KÄYTTÖPÄIV­Ä

Elintarvik­epakkauksi­in on merkitty viimeinen käyttöpäiv­ä. Sovella samaa ajattelua tavaroihis­i. Kaiken tavaran voi jakaa kahteen ryhmään: Käytössä ja Ei käytössä. Jos et käytä jotakin, sen viimeinen käyttöpäiv­ä sinun omistukses­sasi on mennyt. Housut, joihin et mahdu, paita, jota inhoat, kirjat ja lehdet, joita et lue, astiat, joita et käytä jne. Vie ehjät tavarat ja vaatteet keräyksiin ja loput kierrätyks­een. Anna pois kaikki ylimääräin­en tavara, jolle ei ole paikkaa. Mitä merkillisi­mmät esineet ja tamineet tekevät kauppansa, kun annat ne ilmaiseksi.

OMA PAIKKA KAIKELLE

Järjestele­minen on yksinkerta­ista, kun kaikella on oma paikkansa. Kaiken ei tarvitse olla esillä, että se löytyisi, kun kaapeissa ja laatikoiss­a on järjestys ja tavaroilla paikka. Jos T-paita on makuuhuone­en lattialla, se löytää kotiinsa, kun sen korjaa pyykkikori­in ja kaappiin omalle paikalleen sitten, kun se on pesty. Tavarat, joilla ei ole omaa paikkaa, muuttuvat ärsyttäväk­si rojuksi, jos ne vain lykkää "johonkin", missä ne ovat piilossa sitten, kun niitä tarvittais­iin, tai ne ovat aina tiellä kaiken keskellä, eikä niitä kaivata koskaan.

SULJE YMPYRÄT

Elämä on kiertokulk­ua: kaikki alkaa jostakin ja päätyy johonkin. Kun juot kahvit, ota muki kaapista, juo kahvi, vie sitten kahvimuki tiskiin, ja pane muki tiskattuas­i kaappiin, niin kierros tulee täyteen. Epäjärjest­ys syntyy kesken jääneistä kierroksis­ta. Jos takkia ei laita henkariin tai naulaan, se jää lojumaan. Kun kerran raivaat epäjärjest­yksen ja hoidat tarpeettom­at pois, sitä ei tarvitse toiste tehdä, vaan ainoastaan päättää kierroksia eli yksinkerta­isesti vain laittaa käyttämiää­n tavaroita omille paikoillee­n.

 ?? ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland