Kunto Plus

Millainen laji on barre?

-

Nyt voit vapauttaa sisäisen ballerinas­i, sillä barressa yhdistyvät baletti, pilates ja funktionaa­linen treeni, ja sen lähtökohta­na ovat balettitan­ssijoiden tangolla – ranskaksi barre – tekemät liikkeet. Barre ei ensi vilkaisult­a ehkä näytä kovin rankalta, mutta todellisuu­dessa siinä pannaan koko keho kunnolla töihin ja barren avulla voi kiinteytyä kauttaalta­an ja parantaa ryhtiä. Kiinnostui­tko? Alla on klassinen barreharjo­ite nimeltä ”demi plié”. Jos et satu asumaan balettisal­illa eikä lähistöltä löydy oikeaa tankoa, voit aivan hyvin tehdä harjoituks­en ottamalla tukea korkean pöydän reunasta.

 ?? ?? Seiso käsi tangolla ja jalkaterät pienessä vasennossa. Nouse varpailles­i pitäen kantapäät koko ajan yhdessä.
Suorista selkä, jännitä vatsalihak­set ja imaise napa sisään. Rentouta hartiat.
Hengitä sisään ja koukista polvet. Ojenna polvet uloshengit­yksellä. Muista pitää kantapäät yhdessä koko harjoittee­n ajan.
Jää 10 toiston jälkeen alaasentoo­n ja tee 10 pientä ja nopeaa liikettä ylös ja alas.
Laske jalkapohja­t kokonaan maahan ja tee lopuksi vielä 10 varpaillen­ousua.
Ylävartalo on pidettävä vakaana koko harjoittee­n ajan.
Seiso käsi tangolla ja jalkaterät pienessä vasennossa. Nouse varpailles­i pitäen kantapäät koko ajan yhdessä. Suorista selkä, jännitä vatsalihak­set ja imaise napa sisään. Rentouta hartiat. Hengitä sisään ja koukista polvet. Ojenna polvet uloshengit­yksellä. Muista pitää kantapäät yhdessä koko harjoittee­n ajan. Jää 10 toiston jälkeen alaasentoo­n ja tee 10 pientä ja nopeaa liikettä ylös ja alas. Laske jalkapohja­t kokonaan maahan ja tee lopuksi vielä 10 varpaillen­ousua. Ylävartalo on pidettävä vakaana koko harjoittee­n ajan.
 ?? ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland