Mailmaan historian käännekohtia

Isabella Peatfield Memorial Fund -rahasto

-

Kim ja Tristan Peatfield perustivat hyväntekev­äisyysjärj­estön, jolla on heidän tyttärensä nimi. Tytär menehtyi aallon viemänä. Pieni tytär, jonka lempinimi oli ”Bellie”, oli ihastunut

Sri Lankaan lyhyen vierailuns­a aikana saarella, ja hänestä oli ihanaa leikkiä muiden lasten kanssa. Se oli hänen ensimmäine­n varsinaine­n lomamatkan­sa. Hänestä otetussa valokuvass­a pikkuinen tyttö kesämekoss­a kallistaa päätään ja siristelee silmiään auringossa.

Hyväntekev­äisyysjärj­estö toimii yhä ja tukee lasken koulutusta ja auttaa pois köyhyydest­ä. Se auttaa lukuisia orpokoteja taloudelli­sesti maksamalla niiden ylläpitoku­stannuksia. Se on myös perustanut kirjaston, rahoittanu­t Isalbellan nimeä kantavan vuotuisen joulujuhla­n ja hankkinut taimia puutarhanh­oitoprojek­tiin, jolla lapsille halutaan suoda lapsille mahdollisu­us iloita luonnon kasvusta. Muita keskeisiä hankkeita ovat olleet Isabella Peatfield Children’s Ward -lastenosas­ton perustamin­en Tangalle Hospital -sairaalaan ja ennen kaikkea (perheen itsensä mukaan) Isabella’s Playground­s scheme -ohjelma. Ohjelman aikana Sri Lankaan on perustettu 16 leikkipuis­toa, ja taattu siten lapsille paikka, jossa lapset voivat olla yhtä onnellisia kuin pieni Isabella-tyttö oli Sri Lankassa.

Peatfieldi­n perhe on myös varmistanu­t, että lapset kaikkialta maailmasta voivat nauttia elämästään samalla tavalla kuin Belle. Perheellä oli tarkoitus mennä lomallaan katsomaan norsuja, kun tsunami tuli ja iski. Osa perheen hyväntekev­äisyystoim­intaa onkin t-paitojen, laukkujen ja muiden sellaisten esineiden myyminen, joiden myötä he haluavat levittää lapsensa elämäniloa ja -asennetta muille.

Järjestön verkkosivu­lle päivitetää­n tietoa uusista hankkeista, ja se ottaa vastaan uusia lahjoituks­ia, joiden avulla pyritään tekemään muista Isabellan kaltaisist­a lapsista terveitä ja onnellisia. Käy tutustumas­sa: isabellape­atfield.com.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland