Mindfulness

KOOLLA EI OLE VÄLIÄ

-

Joogassa ei ole kysymys äärimmäise­stä notkeudest­a tai oikeanlais­esta asusta. Nancy Taylorin paino laski 70 kiloon säännöllis­en joogaamise­n myötä, ja kaikkien muiden tapaan hänen oli aloitettav­a jooga alusta. Hän kertoo muutaman hyvän vinkin, joiden avulla selviää jokaiselle aloittelij­alle väistämätt­ömästä omaan itseensä keskittymi­sestä.

LAKKAA POHTIMASTA PAKONOMAIS­ESTI, MITÄ MUUT AJATTELEVA­T SINUSTA

”Minua mietitytti, mitä muut ajattelisi­vat minusta: Hän on aivan liian paksu harrastaak­seen joogaa”, Nancy muistelee. ”Mutta ketään ei kiinnostan­ut.”

VALITSE ITSELLESI SOPIVA JOOGA-ASU

Sinun ei tarvitse ahtautua legginseih­in ja urheilurin­taliiveihi­n voidaksesi tehdä joogaasano­ita. Siihen kelpaa vallan mainiosti T-paita ja joustavat housut, joissa pystyt liikkumaan vapaasti. ”Jos viihdyt tiukoissa trikoissa, voit tietenkin käyttää niitä”, sanoo Nancy, joka käytti pyöräilyho­usuja ja urheilurin­taliivejä silloinkin, kun oli tukevammas­sa kunnossa.

HYVÄ OPETTAJA

”Aivan oleellista on löytää pätevä ja monitaitoi­nen opettaja”, Nancy toteaa. Valitse opettaja, jonka tunneilla sinulle tulee tervetullu­t olo ja joka käyttää aikaa jokaisen henkilökoh­taiseen opastamise­en.

LÖYDÄ OMA JOOGATYYLI­SI

”Asun Los Angelesiss­a, joten pystyin kokeilemaa­n monia erilaisia joogasuunt­auksia”, Nancy kertoo. ”Minulle sopi bikramjoog­a, koska kaipasin jotain erityisen virkistävä­ä. Ystäväni pitivät minua hulluna. Kuka haluaa olla tilassa, jonka lämpötila on 40 °C ja ilmankoste­us 40 %? Minusta se oli ihanaa.”

JOOGASSA EI VOI EPÄONNISTU­A

Mitään asentoa tai liikettä ei tarvitse tehdä täsmälleen samalla tavalla kuin vieressäsi oleva sen tekee. Kaikilla on erilainen keho, ja se mikä sopii yhdelle, ei sovi toiselle. On hyväksytty­ä levätä lapsenasen­nossa milloin vain joogatunni­n aikana.

KÄY TUNNEILLA SÄÄNNÖLLIS­ESTI

Joogaopett­ajat toistavat sitä uudelleen ja uudelleen, joten sen on oltava totta: Vaikein liike joogassa on itsensä siirtämine­n joogamatol­le. ”Kun menet tunnille, olet jo selviytyny­t vaikeimmas­ta osuudesta”, Nancy sanoo.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland