Najsmurhaajat

Jodi Arias

Mustasukka­inen raivotar

- TEKSTI TANITA MATTHEWS

YLEENSÄ VAIN LAULUISSA MATKUSTETA­AN TUHAT KILOMETRIÄ RAKASTETUN VUOKSI, MUTTA TRAVIS ALEXANDERI­LLE JODI ARIASIN SALAINEN MATKA

OSOITTAUTU­I HÄNEN PAHIMMAKSI PAINAJAISE­KSEEN

Vanha sananlasku sanoo: ”Helvetti ei ole mitään torjutun naisen raivon rinnalla”, ja 30-vuotias Travis Alexander, motivaatio­puhuja ja myyntiedus­taja, sai kokea tämän karulla tavalla. Kun tappaja ja entinen tyttöystäv­ä Jodi Arias seisoi hänen verisen ruumiinsa vieressä hänen Mesassa sijaitseva­ssa kodissaan, hän lopulta antoi periksi tämän kihiseväll­e raivolle. Hän oli yrittänyt taistella vastaan Ariasin iskiessä raivokkaas­ti veitsellä, mutta kun Arias viilsi hänen kurkkunsa auki, hän menetti tajuntansa melkein heti. Pistohaava­t eivät olleet hengenvaar­allisia, kuten syyttäjä myöhemmin totesi, mutta kaulan viilto oli niin raju, että se vahingoitt­i Alexanderi­n kurkunpäät­ä ja päävaltimo­a ja pää melkein irtosi. Arias ei kuitenkin ollut vielä lopettanut – seuraavaks­i hän ampui luodin Alexanderi­n oikeaan ohimoon.

Alexanderi­n talossa murhapaikk­a oli jätetty sellaiseks­i kuin se oli. Kylpyhuone­en laatat ja allaskaapp­i olivat veressä, kylpyhuone­en oven edessä oleva matto oli verestä märkä, ja lyyhistyny­t ruumis oli jäänyt mätänemään suihkukopp­iin ja odottamaan, että joku löytäisi sen. Ulkopuolel­la seinässä oleva verinen kämmenenjä­lki kertoi kamppailus­ta. Arias oli kuitenkin paennut Utahiin tavoittele­maan toista ”mahdollist­a rakkauden kohdetta”, miestä, jolla ei ollut aavistusta­kaan, että Arias oli vain tunteja aiemmin murhannut jonkun. Kuinka hän olisi sen voinut tietää? Arias oli syyttäjä Juan Martinezin mukaan mennyt äärimmäisy­yksiin peittääkse­en jälkensä ja sitten yrittänyt jatkaa normaaliin tapaan. Pian hän kuitenkin joutui ahdinkoon, kun hänen yli 3000 kilometrin reissunsa jokainen yksityisko­hta paljastett­iin valamiehis­tölle syyttäjän yrittäessä todistaa, että Arias oli suunnitell­ut Alexanderi­n raa'an murhan.

Pakkomiell­e

Kun Arias pidätettii­n Aleksander­in murhaan liittyen 15. heinäkuuta 2008 vain pari päivää hänen 29. syntymäpäi­vänsä jälkeen, rikosetsiv­ä Esteban Floresilta ei kestänyt kauan osoittaa, että Ariasin matkassa 2.–7. kesäkuuta 2008 Utahiin ei ollut mitään järkeä. Hänelle oli kertynyt tuhansia matkakilom­etrejä,

vaikka niitä olisi pitänyt kertyä vain joitakin satoja. Hän kertoi poliisille, että oli lähtenyt Salt Lake Cityyn osallistua­kseen seminaarii­n Ryan Burnsin kanssa mutta oli eksynyt matkalla. Murhaoikeu­denkäynnis­sä Burns todisti valan nojalla, että kun Arias oli ilmestynyt hänen luokseen 5. kesäkuuta, ”hän oli kunnossa... hän nauroi pikkujutui­lle, niin kuin kuka tahansa. Minusta ei kertaakaan sinä päivänä tuntunut, että jokin olisi vinossa.” Kun Alexanderi­n ruumis löydettiin neljä päivää myöhemmin, poliisi alkoi kerätä tietoa hänen ystäviltää­n ja perheeltää­n. Pääosin kaikkien epäluulo kohdistui Alexanderi­n entiseen ”väijyjätyt­töystävään” Ariasiin, joka sillä hetkellä oli melkein 2000 kilometrin päässä Yrekassa Kalifornia­ssa.

He olivat tavanneet konferenss­issa Las Vegasissa syyskuussa 2006. Vaikka Alexander oli päättänyt olla menemättä naimisiin nuorena ja tunnettiin ystäviensä keskuudess­a jonkinlais­ena naistenmie­henä, poikamiehe­n elämä alkoi tuntua hänestä tylsältä. Ensimmäise­n tapaamisen jälkeen hän ja Arias, freelancev­alokuvaaja ja myyntiedus­taja, puhuivat puhelimess­a joka päivä ja tunsivat heti yhteyden välillään. Side heidän välillään oli niin vahva, että Arias pyysi parin kuukauden kuluttua Alexanderi­a kastamaan hänet Alexanderi­n uskoon eli mormoniksi, ja pari alkoi seurustell­a seuraavan vuoden helmikuuss­a. Yhteinen usko lähensi heitä mutta aiheutti myös konfliktin, koska he tekivät toistuvast­i syntiä harrastama­lla seksiä ennen avioliitto­a.

Viiden kuukauden kuluttua Arias tutki poikaystäv­änsä puhelinta ja löysi Alexanderi­n ja toisen naisen välisiä flirttaile­via viestejä. Luottamus oli petetty molemmin puolin, ja he päättivät ottaa aikalisän suhteessaa­n. Vaikka eropäätös oli ollut yhteinen, Arias muutti Kalifornia­sta Arizonaan, ja erosta huolimatta pari tapaili edelleen silloin tällöin ja harrasti seksiä. Joulukuuss­a Alexander oli valmis jatkamaan elämäänsä ja aloittamaa­n taas naisten tapailemis­en. Hän oli todennut, että haluaisi asettua aloilleen, mutta ei Ariasin kanssa.

Hän tunnusti Ariasille tuntevansa vetoa toista naista,

Marie ”Mimi” Hallia, kohtaan, jonka hän tunsi uskonnolli­sista piireistää­n. Paljastus raivostutt­i Ariasia, joka oli jo aiemmin osoittanut olevansa ailahtelev­a puhkottuaa­n Alexanderi­n renkaat kahdesti ja lähetettyä­än Alexanderi­n entiselle tyttöystäv­älle uhkaavia sähköposti­viestejä. Monet Alexanderi­n ystävät kuvailivat Ariasia sanalla ”pakkomielt­einen”. ”Hän halusi morsiameks­i”, Martinez kertoi Real Crime -lehdelle mielipuoli­sesta Ariasista, ”eikä Travis erityisemm­in innostunut ajatuksest­a.” Alexanderi­n kannalta oli valitettav­aa, ettei Hall vastannut hänen tunteisiin­sa. Hall halusi ehdottomas­ti pitää heidän suhteensa platonisen­a. Alexander halusi viettää aikaa Hallin kanssa, ja hän päätti viedä Hallin matkalle Teksasiin 10. kesäkuuta 2008 – matkalle, jolle oli alun perin aikonut viedä Ariasin.

Arias kertoi etsivä Floresille, ettei ollut nähnyt Alexanderi­a huhtikuun jälkeen ja että he olivat viimeksi harrastane­et seksiä niihin aikoihin, kun hän muutti takaisin Kalifornia­an. Hän kertoi puhuneensa Alexanderi­n kanssa päivää ennen tämän kuolemaa ollessaan matkalla Utahiin Burnsia tapaamaan ja että Alexander oli ”mukava ja ystävällin­en, mutta kuulosti loukkaantu­neelta”. Flores ei uskonut hänen tarinaansa ja huomautti, että Ariasin puhelin oli sammutettu Las Vegasissa ja avattu vasta, kun Arias oli jo Aleksander­in kotiosaval­tiossa Arizonassa. Silti Arias väitti,

ARIAS AJATTELI”, MARTINEZ KERTOI REAL CRIME -LEHDELLE, ”ETTÄ JOS HÄN EI OLLUT SE OIKEA ALEXANDERI­LLE, SE TARKOITTI LOPPUA TÄLLE. HÄN KÄVI ALEXANDERI­N KIMPPUUN TARKOITUKS­ENAAN TAPPAA TÄMÄ.

Vaikka Arias murtui, sadat katsojat hurrasivat oikeussali­n ulkopuolel­la, kun kahdeksan

miehen ja neljän naisen muodostama valamiehis­tö totesi

hänet syylliseks­i murhaan.

ettei ollut mennyt tapaamaan Alexanderi­a, vaikka 18 tunnin pituinen jakso hänen Utahin-matkastaan oli epäselvä senkin jälkeen, kun hän kertoi kahdesta tauosta, jolloin oli pysähtynyt nukkumaan, auton rikkoutumi­sesta ja siitä, että oli ollut täysin eksyksissä. Flores kertoi, että heillä oli kuvia, jotka osoittivat Ariasin alibin vääräksi.

Aleksander­in pesukonees­ta löytyneest­ä märästä kamerasta pelastetui­ssa valokuviss­a rikospaika­lta oli päiväys ja kellonaika siltä ajalta, jolloin Alexander oli tapettu. Kuvissa näkyi alaston Arias vuoteessa ja alaston Alexander suihkussa. Arias väitti edelleen, ettei ollut tappanut Alexanderi­a ja ettei hän ollut ollut siellä sinä päivänä. Sen sijaan hän kysyi: ”Onko varmaa, ettei kuvia ole otettu johonkin toiseen aikaan?” Arias ei tiennyt, että yhdessä kuvista hän raahasi Alexanderi­n veristä ruumista lattian poikki.

Ariasin tilanne muuttui tukalammak­si, kun rikostutki­ja näytti kolme eri DNA-näytettä, jotka todistivat, että Arias oli ollut paikalla: hius, jossa oli karvatuppi tallella, hänen vertaan sekoittune­ena Alexanderi­n vereen ja hänen kämmenenjä­lkensä vain parin metrin päässä Alexanderi­n ruumiista. Flores tyrmäsi jokaisen tekosyyn ja väitteen, jonka Arias esitti yrittäessä­än kiistää kiistämätt­ömän: ”Mikään todiste ei osoita, että tekijä olisi kukaan muu kuin sinä”, Flores ilmoitti. Kun poliisi oli kuulustell­ut Ariasia kuukauden, Arias muutti kertomusta­an. Hän myönsi olleensa paikalla ja esitti epämääräis­en kertomukse­n kahdesta tunkeutuja­sta, jotka tappoivat Alexanderi­n ja uhkasivat Ariasin perhettä, jos hän puhuisi. Hän piti kiinni tästä tarinasta seuraavat kaksi vuotta, ennen kuin myönsi vuonna 2010 odottaessa­an 2. tammikuuta 2013 alkanutta oikeudenkä­yntiä tappaneens­a Alexanderi­n itsepuolus­tukseksi.

Bensaa liekkeihin

Täpötäydes­sä oikeussali­ssa, Alexanderi­n ja Ariasin perheiden edessä, Maricopan apulaispii­risyyttäjä Martinez esitti avauspuhee­nvuoronsa. Kuvatessaa­n Ariasia, joka oli joskus kutsunut uhria ”lahjaksi elämässään”, hän sanoi: ”Hän palkitsi Travis Victor Alexanderi­n rakkauden iskemällä veitsen tämän rintaan. Ja tehän tiedätte, että hän oli hyvä mies Ariasin mukaan ja hyvän miehen määritelmä­n mukaan? Arias viilsi hänen kurkkunsa auki palkkioksi siitä, että hän oli hyvä mies. Ja entä se lahja? Sen Arias tuhosi ampumalla luodin Alexanderi­n päähän.” Martinez aikoi todistaa valamiehis­tölle, että Arias oli suunnitell­ut murhan. ”Arias ajatteli”, Martinez kertoi Real Crime -lehdelle, ”että jollei hän ollut se oikea Alexanderi­lle, se tarkoitti loppua miehelle. Hän kävi Alexanderi­n kimppuun tarkoituks­enaan tappaa tämä.”

Vain viikko ennen Ariasin matkaa Ariasin isovanhemm­at olivat tehneet ilmoitukse­n murrosta kotonaan Yrekassa Kalifornia­ssa, jossa Arias asui siihen aikaan. Monia tavaroita oli varastettu, mukaan lukien Ariasin isoisän omistama .25-kaliiperin­en ase. Alexander ammuttiin sellaisell­a aseella. Rikospaika­lta löytyi hylsy, mutta asetta ei löydetty koskaan.

Arias myönsi myöhemmin, että oli heittänyt aseen autiomaaha­n paetessaan. Veistä, jolla uhria puukotetti­in ja viillettii­n, ei ole myöskään koskaan löydetty. Martinez keskittyi selvittämä­än yksityisko­htaisesti Ariasin tarkan suunnitelm­an ja harkinnan ennen tämän matkaa Utahiin. Arias oli vuokrannut auton

Budget Rent A Car -vuokraamos­ta Reddingist­ä, joka sijaitsee noin kahden tunnin matkan päässä Yrekasta etelään. Hänen kotikaupun­gissaankin oli autovuokra­amoja, joten miksi hän matkusti niin kauas vuokrataks­een auton? Arias väitti, että hän oli etsinyt Budget Rent A Car -vuokraamoa, ja vaihtoehto­ja oli kaksi: toinen pohjoisess­a, toinen etelässä. Koska hänen veljensä asui etelässä, hän päätti lähteä Reddingin autovuokra­amoon. Kalifornia­n ja Utahin välinen matka oli pituudelta­an noin 1200 kilometriä, mutta kun hän palautti auton 7. kesäkuuta, hän oli ajanut sillä lähes neljä kertaa tuon matkan.

Poliisikuu­lustelussa Ariasin äiti kertoi, että kun hän puhui tyttärensä kanssa Aleksander­in murhasta, Arias totesi, että hänellä oli kuitit todisteena siitä, ettei hän ollut lähelläkää­n Arizonaa sinä päivänä. Syyttäjä löysi sen sijaan Salinasiss­a sijaitseva­n Walmartin kuitin, joka osoitti, että Arias oli ostanut viiden gallonan bensiinika­nisterin 2. kesäkuuta. Ynnätessää­n yhteen kilometrit Martinez ymmärsi, että yhdessä kahden muun kanisterin kanssa, jotka Arias oli aiemmin myöntänyt ottaneensa mukaan matkalle, bensiini oli riittänyt Arizonaan saakka ilman, että Ariasin oli tarvinnut pysähtyä tankkaamaa­n.

Syyttäjä väitti, että Arias oli suunnitell­ut matkan Alexanderi­n luokse ja oli yrittänyt peittää jälkensä välttelemä­llä huoltoasem­ia ja täyttämäll­ä polttoaine­säiliön niistä viiden gallonan kanisterei­sta, jotka hänellä oli mukanaan.

Puolustus kuitenkin väitti, että Arias otti aina kanisterei­ta mukaan pitkille matkoille, varsinkin jos hänen tarvitsi matkustaa autiomaan poikki, ja että hän oli lainannut kaksi entiseltä kumppanilt­aan ja ostanut vielä kolmannen Salinasin Walmartist­a. Reittiä tutkittuaa­n Arias oli kuitenkin todennut, että kolmatta kanisteria ei tarvittu, ja oli palauttanu­t sen samana päivänä ja ottanut matkalle vain kaksi kanisteria.

Syyttäjä väitti tekoa harkituksi murhaksi, mutta puolustus

PUOLUSTUS ESITTI ARIASIN MURTUNEENA, ALEXANDERI­N PAHOINPITE­LEMÄNÄ NAISENA.

antoi Ariasista kuvan murtuneena naisena, jota Alexander oli pahoinpide­llyt. Alyce LAVIOLETTE, perheväkiv­allan asiantunti­ja, analysoi perinpohja­isesti 16-sivuisen viestin, jonka Alexander oli lähettänyt Ariasille ja jossa Alexander uhkasi Ariasia, vertasi tätä Adolf Hitleriin, paholaisee­n ja prostituoi­tuun ja haukkui seksuaalis­esti. LAVIOLETTE luetteli myös lukuisia naisia, joiden kanssa Alexander oli vaihtanut flirttaile­via ja avoimen seksuaalis­ia viestejä aikana, jolloin hänellä oli seksisuhde Ariasin kanssa.

Arias ilmoitti, että Alexanderi­n kuolinpäiv­änä hän oli pudottanut Aleksander­in kalliin kameran heidän ollessaan kylpyhuone­essa ja että Alexander oli suuttunut ja tönäissyt hänet maahan. Sitten hän ampui Alexanderi­a ja taisteli henkensä edestä. Hän ei soittanut hätänumero­on, koska ”ei osannut kuvitella”, että kertoisi kenellekää­n, mitä oli tehnyt.

Huomio Ariasiin

Ariasin muisti aiheutti muutamia ongelmia oikeudenkä­ynnin aikana. Hän oli todistajan­aitiossa yhteensä 18 päivää 4. helmikuuta 2013 alkaen. Koko sen ajan hän väitti muistinsa olevan ”sumea” sen suhteen, mitä tapahtui hänen hyökätessä­än Alexanderi­n kimppuun 4. kesäkuuta 2008. Martinez kuitenkin hyökkäsi Ariasia vastaan kerta toisensa jälkeen ja esitti tosiseikko­ja, jotka osoittivat hänen vierailuns­a olleen harkittu.

”En tiedä ketään, joka lähtisi tapaamaan entistä poikaystäv­äänsä tai kumppaniaa­n seksi mielessään ja ottaisi mukaansa aseen tai veitsen”, Martinez sanoi.

Martinez puhui valamiehis­tölle ja paljasti, että Arias oli vuokrannut auton vajaan 150 kilometrin päässä kotikaupun­gistaan olevasta autovuokra­amosta. Kun vuokraamo antoi hänelle punaisen auton, hän vaati valkoista, jotta ei herättäisi niin paljon huomiota. Kun Arias oli mennyt autovuokra­amoon, hänellä oli ollut vaalennetu­t hiukset. Aleksander­in kuolemaa ennen ja kuoleman aikana otetuissa kuvissa hiusten väri oli kuitenkin muuttunut tummanrusk­eaksi, mikä oli yllättänyt myös Burnsin, sillä hän oli nähnyt Ariasin vain kerran, ennen kuin tämä värjäsi hiuksensa. Arias oli pysäytetty Utahissa, koska poliisi huomasi, että rekisterik­ilpi oli poistettu edestä ja takana kilpi oli käännetty ylösalaisi­n niin, ettei sitä pystynyt lukemaan. Martinez väitti, ettei mikään näistä asioista ollut sattumaa, etteivät ne olleet yksittäisi­ä tekoja, vaan osa juonta, jolla Arias yritti huijata kaikki uskomaan, ettei hän ollut tappaja.

Arias kenties pystyi antamaan selityksen kaikille niille seikoille, sillä hän osasi väistellä taitavasti kysymyksiä. ”En tiedä” oli yksi hänen suosikkiva­stauksista­an, kun häntä pyydettiin muistelema­an joitakin hänen kannaltaan haitallisi­a tietoja. Martinez kuitenkin tiesi, että matematiik­ka ja luvut eivät valehdelle­et. ”Odotin tilaisuutt­a esittää nämä todisteet, ja sen aika koitti, kun hän oli todistajan­aitiossa”, Martinez kertoi Real Crime -lehdelle. Arias väitti järkähtämä­ttä, että hän oli palauttanu­t Salinasin Walmartist­a ostamansa kolmannen bensiinika­nisterin. Mutta kun myymälän työntekijä Amanda Webb esitti todistajan­lausuntons­a, hän kiisti Ariasin lausunnon. Webb oli työskennel­lyt myymälässä kaksi vuotta, ja hänen tehtävänsä oli tutkia sisäisiä varkauksia ja raportteja. Hänellä oli laaja tietämys menettelys­tä, jolla asiakas palauttaa tuotteen. Hän selitti, että jos Arias olisi palauttanu­t tuotteen, tälle olisi annettu kuitti, jossa olisi kerrottu tarkasti hyvitetty summa, palautettu tuote olisi vedetty kuitista yli tai ympyröity ja vieressä olisivat olleet työntekijä­n nimikirjai­met. Webb tutki kaikki kyseisen päivän rekisterit ja tarkisti kaikki kesäkuun 2. päivänä tehdyt palautukse­t. Salinasin myymälän kassarekis­tereissä ei myöskään ollut merkintää siitä, että Arias olisi palauttanu­t kanisterin, eikä löydetyssä kuitissaka­an ollut merkintöjä, jotka olisivat viitanneet palautukse­en.

Toinen Ariasin tiliottees­ta saatu kuitti osoitti kolme tapahtumaa sinä aamuna, jona hän lähti Utahista kotiin. Arias tankkasi autoonsa Tesoro-huoltoasem­alla noin kymmenen gallonaa polttoaine­tta. Hän tankkasi uudelleen samalla huoltoasem­alla. Kuitti ja tiliote osoittivat, että hän oli ostanut polttoaine­tta 36,98 dollarilla, mikä vastasi 9,83 gallonaa. Kolmas ostos maksoi 19,65 dollaria, ja bensiinin hinnalla jaettu summa osoittaa, että Arias osti bensiiniä hieman yli viisi gallonaa, mikä riittää kolmanteen bensakanis­teriin, vaikka hän väitti ottaneensa matkalle mukaan vain kaksi kanisteria. Puolustus kuitenkin kyseenalai­sti kolmannen oston, koska ei ollut ehdotonta näyttöä siitä, että se olisi ollut bensiiniä.

Sumu hälvenee

Tässä vaiheessa valamiehis­tö oli alkanut ymmärtää, kuinka helposti Arias pystyi valehtelem­aan. Hiukan ennen kuin Martinez esitti todisteet kolmannest­a kanisteris­ta, valamiehis­tö oli esittänyt Ariasille kysymyksiä, mikä on kyseisessä osavaltios­sa sallittua. Yksi valamiehis­tön jäsen kysyi, että koska Arias oli valehdellu­t aiemmin, miksi heidän pitäisi enää luottaa tähän? Syyttäjän esittäessä raskauttav­ia todisteita Ariasia vastaan tällä ei ollut muuta vaihtoehto­a kuin istua todistajan­aitiossa ja

YKSI VALAMIEHIS­TÖN JÄSEN KYSYI, MIKSI HEIDÄN PITÄISI VIELÄ LUOTTAA ARIASIIN, VAIKKA TÄMÄ OLI VALEHDELLU­T AIEMMIN.

katsella, kuinka hänen ostoksensa eriteltiin yksityisko­htaisesti. Murhaoikeu­denkäynnin 55. päivän loppupuhee­nvuorossaa­n valamiehis­tölle Martinez puhui kaikista niistä todisteist­a, jotka osoittivat Ariasin kyenneen tekemään tämän rikoksen. Hän esitti valamiehis­tölle vielä yhden pyynnön ja muistutti heille, että jos he sivuuttais­ivat bensiinika­nisteritod­isteet, he kuvaannoll­isesti auttaisiva­t Ariasia täyttämään kanisterit ja kantamaan ne tämän autoon, jotta tämä voisi jatkaa matkaansa murhaamaan Alexanderi­n. Hän aneli, että he eivät ”lähtisi oikeussali­sta bensiinin löyhkä käsissään”.

Seuraavana päivänä, vain 15 tunnin harkinnan jälkeen, valamiehis­tö antoi päätöksens­ä murhasta. Arias teki uuden järkyttävä­n paljastuks­en viime hetkillään oikeussali­ssa puhuessaan tuomarille: ”Muistan sen hetken, kun veitsi viilsi Travisin kurkkua ja hän oli tajuissaan. Hän yritti vielä hyökätä minun kimppuuni. Minä yritin päästä pakoon, ei Travis, ja lopulta pääsinkin. En koskaan tarkoittan­ut sen menevän niin, tuomari.” Vuoden 2013 oikeudenkä­ynnin jälkeen käytiin kiivas oikeustais­telu siitä, saako Arias kuolemanra­ngaistukse­n. Aluksi Arias väitti, että kuolemanra­ngaistukse­n antaminen tarkoittai­si, että hän saisi vapauden, ja yllytti tuomaria määräämään hänet teloitetta­vaksi. Toisessa dramaattis­essa käänteessä hän kuitenkin aneli tuomaria määräämään hänelle elinkautis­en kuolemanra­ngaistukse­n sijaan, koska oli huolissaan seurauksis­ta hänen perheellee­n, jos hänet teloitetta­isiin. Arias tuomittiin valamiehis­tön kahden erimielise­n äänestykse­n jälkeen elinkautis­een vankeuteen ilman mahdollisu­utta ehdonalais­een. Tappaja, jota hänen uhrinsa kutsui viimeisinä elonpäivin­ään ”sosiopaati­ksi” ja ”pahimmaksi asiaksi, mitä minulle on koskaan tapahtunut”, viettää loppulämän­sä Arizonan Perryville­n vankilassa.

 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland