Najsmurhaajat

Joanna Dennehy

Haluan pitää hauskaa

-

Sadistinen ja paatunut Joanna Dennehy poseeraa tappojen välissä

Turhamaisu­uden hetkellä kesken riehumisen 31- vuotias Joanna Dennehy alkaa poseerata ilkeän näköisen, koristellu­n veitsen kanssa. Tämä ei ollut se veitsi, jolla hän puukotti rakennutta­ja Kevin Leetä 29. maaliskuut­a 2013, ennen kuin jätti ruumiin Newborough­in lähelle, tai kämppäkave­reitaan Lukasz Slaboszews­kiä ja John Chapmania – heidän ruumiinsa löytyivät päivä sen jälkeen, kun tämä sairas kuva otettiin. Slaboszews­kin ruumis löytyi roskapöntö­stä.

Kuva näytettiin ensimmäise­n kerran oikeussali­ssa tammikuuss­a 2014. Kuva oli otettu ystävän Herefordin asunnossa, ja todistaja Mark Lloyd kertoi Dennehyn ter vehtineen häntä iloisesti: ” Hei Mark, olen tappaja. Tapoin kolme ihmistä, Gary auttoi hävittämää­n ruumiit, ja haluan tehdä sitä lisää.”

Kun kuva oli otettu – yksi kuva monien yhtä banaalien kuvien joukossa oli pahaentein­en ainoastaan tilanteen vuoksi – hän kääntyi rikostover­insa, 47- vuotiaan Gary Stretchin puoleen, jota hänen asianajans­a kuvasi pelokkaaks­i ” sylikoirak­si”, ja kehräsi: ” Haluan pitää hauskaa. Järjestä minulle huvia.”

Ja Stretch järjesti. Varovaisuu­den aika oli mennyt jo aikaa sitten ohi. Enää ruumita ei heitetty ojaan maaseudull­a, vaan Dennehy etsi avoimesti uhreja Stretchin Vauxhall Astran matkustaja­n puolelta.

64- vuotias Robin Bereza oli ensimmäine­n kohde, ja Dennehy hyppäsi autosta ja hyökkäsi kiivaasti koiraansa taluttavan, eläkkeellä olevan palomiehen kimppuun.

Yhdeksän minuutin kuluttua toista koiranulko­iluttajaa, 56- vuotiasta John

Rogersia, puukotetti­in yli 30 kertaa iskemällä puukolla ” vimmaisest­i”. Kaiken lisäksi Dennehy otti kauhistune­en koiran ja istui ylpeästi pelosta tärisevä koira sylissään.

” Katsopa parasta ystävääni”, hän leperteli. ” Se on niin söpö.”

Bereza ja Rogers selvisivät hyökkäykse­stä ja kuljetetti­in sairaalaan helikopter­illa, mutta Rogers kuoli myöhemmin saman vuoden marraskuus­sa.

Stretch tuomittiin elinkautis­een, vähintään 19 vuoden vankeusran­gaistuksee­n, kahdesta murhayrity­ksestä. Dennehy, joka avoimesti nauroi tuomarin kuvauksell­e ” humalaisen julmuudest­a”, sai elinkautis­en, ja hänestä tuli yksi kolmesta Britannias­sa vangitusta naisesta, jolla ei ole mahdollisu­utta vapautua koskaan. Muut ovat Rose West ja Myra Hindley.

 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland