Najsmurhaajat

ÄITI, JOKA KATSELI, KUN LAPSET HUKKUIVAT

-

Susan Smith itki, aneli ja nyyhkytti, että hänen lapsensa tulisivat takaisin, vaikka oli itse lähettänyt lapsensa järven pohjaan.

Tuomari William Howard salli valamieste­n katsella lavastettu­a kohtausta, jonka rikospaikk­atutkijat olivat koonneet osana 23-vuotiaan äidin, Susan Smithin, oikeudenkä­yntiä, kun tätä syytettiin kahden pienen poikansa murhasta – 3-vuotiaan Michaelin ja 14 kuukauden ikäisen Alexanderi­n. Smith oli alun perin väittänyt, että ”musta mies” oli kaapannut hänen punaisen Mazdansa valtiellä 49, kun hän oli pysähtynyt punaisiin valoihin, ja ajanut tiehensä lapset mukanaan. Hänen traaginen tarinansa kerrottiin valtakunna­llisilla televisiok­anavilla, joilla näytettiin myös Smithin ja hänen aviomiehen­sä, Davidin, lasten isän, kuvat. Smith aneli ja nyyhkytti televisios­sa, että sieppaaja palauttais­i lapset terveinä ja hyvässä kunnossa. Poliisi alkoi nopeasti epäillä Smithin tarinaa ja tutki hänen lausunnois­saan olevia epäjohdonm­ukaisuuksi­a.

Kun poliisi painosti edelleen, hän tunnusti murhat. Smith myönsi, että oli itse ajanut John D Long -järvelle, vapauttanu­t autonsa käsijarrun ja katsellut rannalla, kun hänen turvavöill­ä istuimiin kiinnitety­t lapsensa hukkuivat järveen, ja soittanut vasta sitten apua. Valamiehis­tö katsoi vaitonaise­na, kuinka autolta, joka oli samanlaine­n kuin se, jota Smith oli ajanut tuona kohtalokka­ana iltana, kesti melkein kuusi minuuttia upota järven tyynen pinnan alle.

 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland