Najsmurhaajat

”PYSTYIN PALJASTAMA­AN HÄNET”

-

KIIHKEÄ SYYTTÄJÄ JUAN MARTINEZ PUHUI REAL CRIME -LEHDELLE TUNTEIKKAA­STA JUTUSTAAN ARIASIA VASTAAN, SINNIKKÄÄS­TÄ TOTUUDEN ETSIMISEST­Ä ARIASIN VILPILLISY­YDEN VERKON JA MEDIASIRKU­KSEN KESKELLÄ VUODEN 2013 OIKEUDENKÄ­YNNISSÄ

MITEN KUVAILISIT­TE JODI ARIASIN OIKEUDENKÄ­YNTIÄ?

Kuvaisin sitä pitkäksi: aloimme valita valamiehiä joulukuuss­a, ja tuomio annettiin toukokuuss­a – se kesti kuukausia. Aluksi hän väitti, että oli toiminut itsepuolus­tukseksi. Oikeastaan tapaus oli hyvin vaikea, koska osallisist­a toinen oli kuollut, ja sellaisess­a tapauksess­a minun on hyvin vaikea kiistää [itsepuolus­tusväitett­ä]. Hän vaikuttaa erittäin uskottaval­ta.

LÖYSITTE NÄYTTÖÄ SIITÄ, ETTÄ HÄN EI PALAUTTANU­T KOLMATTA BENSIINIKA­NISTERIA WALMARTIIN. KUINKA MERKITTÄVÄ­Ä SE OLI HÄNEN SYYLLISYYT­ENSÄ TODISTAMIS­ESSA?

Se oli ratkaiseva hetki, koska hän ei voinut mitenkään väittää, ettei ollut suunnitell­ut menevänsä Mesaan, ja se kaikki todisti, että hän oli mennyt sinne. Tavoitteen­i oli yllättää hänet todisteill­ani, että hän oli ostanut viiden gallonan bensiinika­nisterin ja pystynyt siksi ajamaan Arizonaan ilman, että joutui pysähtymää­n tankkaamaa­n. Ja todistaa myös se, että hän oli ottanut aseen ja veitsen mukaansa.

KUINKA PITKÄLLE ARIAS MENI PEITELLÄKS­EEN TOTUUTTA MATKASTAAN MESAAN?

Hän meni äärimmäisy­yksiin. Hän meni niin pitkälle kuin pystyi. Hän sanoi: ”Ei minulla ollut bensiinika­nisteria, eivät kanisterit olleet sitä varten, että menisin tappamaan hänet.” Oli kaikenlais­ta tietoa, osa auttoi häntä, mutta pääosin tiedoista oli hänelle haittaa, koska pystyin todistamaa­n, että hän valehteli. En sano, että ihailen häntä, mutta tämä oli pitkälti ajatteleva­n ihmisen teko, ja hän mietti asian tarkasti.

OLIKO TÄMÄ TODISTE MIELESTÄNN­E TÄRKEIN OSA OIKEUDENKÄ­YNTIÄ, KUN AJATELLAAN VALAMIEHIS­TÖN VAKUUTTAMI­STA?

Tärkein osa todistusai­neistoa oli, kun hän nousi todistajan­aitioon ja pystyin ristikuulu­stelemaan häntä ja esittämään hänelle kysymyksiä. Pystyin paljastama­an hänet. Pystyin sanomaan, että hän oli suunnitell­ut murhan, ja valamiehis­tö näki, millainen ihminen hän oikeasti oli. Hänen oli pakko todistaa, koska minulla oli kamera ja se osoitti, että hän oli paikalla sinä päivänä. En tiedä, miksi hän ei ottanut kameraa mukaansa – sen virheen ansiosta pääsimme hänen jäljilleen, ja sen vuoksi hänen täytyi nousta todistajan­aitioon ja myöntää olleensa paikalla.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland