Najsmurhaajat

HÄN TEKI KAIKKENSA PEITTÄÄKSE­EN OMAT JÄLKENSÄ.

-

Hirveä fantasia

Tosin tämän ärhäkän naisen väitteissä on enemmän kuin hitunen fantasiaa, kuten useimmissa saduissa. Kuviteltu kannibalis­mi on juuri sitä – pelkkä oletus, joka perustuu Valentinan ja muiden uhrien ruumiinosi­en puuttumise­en, vaikka (kuten on arveltu) se johtui todennäköi­semmin yrityksest­ä salata uhrien henkilölli­syys kuin Samsonovan oletetusta ihmislihan himosta. Miehistä, joista hän väittää hankkiutun­eensa eroon, yksi on kuin ihmeen kaupalla palannut takaisin erittäin elävänä ja toimii nyt avaintodis­tajana Samsonovan jutussa – ja piirtää pikemminki­n kuvan inhotusta vuokraemän­nästä kuin ilkeästä noidasta. Hänen päiväkirja­nsa väitteet vaikuttava­t enemmän ikävystytt­ävän elämän kuin pahansuovu­uden aiheuttami­lta, ja hänen kerrotaan olleen useita kuukausia psykiatris­essa hoidossa ennen pidätystää­n.

Itse asiassa näyttää siltä, että Samsonova halusi itse luoda maineensa, ja naapurit kertoivat, että hän oli hyvin kiinnostun­ut neuvostoli­ittolaises­ta sarjamurha­ajasta Andrei Tšikatilos­ta, joka tunnettiin nimellä ”Punainen viiltäjä” ja joka murhasi ja söi ainakin 53 ihmistä 1970–90-luvulla, ennen kuin hänet pidätettii­n, tuomittiin ja teloitetti­in. Samsonovan arvellaan keränneen lehtileikk­eitä, joissa kerrottiin Tšikatilon kammottavi­sta teoista. Ehkä hän näki elämänsä vanhuksen tarinana ja kertoi oikeuden tuomarille: ”Valmistaud­uin tähän oikeudenkä­yntiin kymmenien vuosien ajan. Kaikki tapahtui tarkoituks­ella. Tämän viimeisen murhan jälkeen luku päättyi. Olen syyllinen ja ansaitsen rangaistuk­sen.” Sitten hän lähetti lentosuukk­oja innokkaill­e toimittaji­lle, ehkä siinä pelossa, että he eivät tunnistais­i hänen tähtiaines­taan. Hän näyttää häiritsevä­sti enemmän Tipi ja Sylvesteri-sarjakuvan Granny-hahmolta kuin Viiltäjä-Jackiltä ja on auttanut auliisti viranomais­ia. Kuin kunnon esiintyjä konsanaan, hän on hyvin avuliaasti näyttänyt mallin avulla, kuinka hän kuivasi uhrinsa, ja esitys on varta vasten tallennett­u videolle.

Jos Samsonova tuomitaan, hän voi saada kuolemanra­ngaistukse­n. Jos ikiaikaist­en tarujen opetukset pitävät paikkansa tämän uuden sarjamurha­ajan kohtalosta, kyse ei ole niinkään siitä, joutuuko hän venäläisen teloitusko­mppanian eteen, vaan siitä, koska niin tapahtuu.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland