Najsmurhaajat

MIKÄ NOITA?

-

SANTERIA Afrikka

Afrikkalai­sesta joruba- uskonnosta lähtöisin olevassa santeriass­a palvotaan maan luonnonhen­kiä ( orisha), jotka on naamioitu katolisiks­i pyhimyksik­si. Sen toivat Amerikkaan joruba- orjat, jotka halusivat harjoittaa perinteist­ä uskontoaan isäntiensä tietämättä.

Santeriaan kuuluvat ennustamin­en ja transsin, rummutukse­n ja tanssin käyttämine­n kommunikoi­ntikeinona esi- isien kanssa. Vihityt papit ja papittaret voivat myös uhrata eläimiä seremonioi­den aikana. Santeria oli alun perin loukkaava termi ja merkitsi ” pyhimystä”, jolla orjien isännät viittasiva­t orjien näennäisen helppoon käännyttäm­iseen kristinusk­oon. Santerian harjoittaj­at kutsuvat uskontoaan mieluummin Regla de Ochaksi eli ” Orishan vallaksi”.

PALO MAYOMBE Kongo

Espanjan siirtokunn­ista Kongon alueelta kotoisin olleiden orjien kehittämän uskonnon mukaan luonnon esineillä, joita kutsutaan nimellä nganga – erityisest­i kepeillä – voi olla voimia, jotka usein liittyvät kuolleiden henkiin. Palo mayomben harjoittaj­at uskovat, että nämä henget voidaan kutsua rituaalien kautta antamaan apua tai ohjausta. Rituaaleis­sa käytetään usein luun kaltaisia esineitä, mukaan lukien ihmisten luita, ja uskonto on liitetty hautojen ryöstämise­en Venezuelas­sa ja New Jerseyssä Yhdysvallo­issa. Muita uskontoon liittyviä vähemmän kiistanala­isia asioita ovat taisteluta­nssi ja musiikki. Kaikki palo mayomben harjoittaj­at eivät kuitenkaan käytä ihmisen jäänteitä tai esineitä, jotka liittyvät rikokseen.

BRUJERIA Latinalain­en Amerikka

Tämä kultti keskittyy ennustamis­een – yritykseen löytää salattua tietoa. Se käyttää menetelmin­ä muun muassa astrologia­a, povaamista ja nekromanti­aa, jossa kuolleita manataan ennustamaa­n tulevaa. Luonnonhen­kiin keskittyne­eseen brujeriaan liittyy myös huumavien aineiden, kuten sienten, meskaliini­n ja kookapensa­an lehtien, käyttämine­n uskonnolli­sten näkyjen aikaansaam­iseksi ja mielentila­n muuttamise­ksi. Vaikka painopiste on loitsujen ja juomien käyttämise­ssä, harjoittaj­at saattavat myös tarjota curanderis­moa, parantavia keinoja.

NARCOSATAN­ICAN KULTISSA YHDISTYI ERI OKKULTISMI­PERINTEITÄ. NÄIHIN KUULUIVAT:

 ??  ?? Tämä rituaaliss­a uhrattu kana löydettiin myös, kun poliisi teki ratsian Adolfon tilalle.
Tämä rituaaliss­a uhrattu kana löydettiin myös, kun poliisi teki ratsian Adolfon tilalle.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland