Najsmurhaajat

EPÄLUOTETT­AVA RIKOSPAIKK­A

-

MISTÄ TODISTEET LÖYTYIVÄT MEREDITHIN JA AMANDAN VIA DELLA PERGOLAN ASUNNOSTA – JA MIKSI NIIHIN EI VOI LUOTTAA

KYLPYHUONE­EN JALANJÄLKI

Paljas, verinen jalanjälki löytyi kylpyhuone­en matosta. Syyttäjä uskoi jalanjälje­n olevan Solleciton, koska tällä oli pienemmät jalat kuin Guedella.

Vaikka Gueden jalat ovat isommat, hänen jalkansa mahtui osittaisen jalanjälje­n sisään yhtä helposti kuin Solleciton, ja kun otettiin huomioon hänen DNA: nsa määrä kylpyhuone­essa, vaikuttaa todennäköi­semmältä, että jälki on hänen.

RIKOTTU IKKUNA

Filomena Romanellin makuuhuone­en ikkuna oli rikottu, mutta tunkeilija­n olisi pitänyt kiivetä 3,78 metriä, jotta olisi voinut rikkoa sen ulkoapäin, ja ikkunaluuk­ut olivat kiinni.

Vaikka käytännön syistä sisäänpääs­y ikkunan kautta vaikutti epätodennä­köiseltä, lasinsirpa­leet Romanellin huoneessa ja ikkunaluuk­kujen vauriot viittaavat siihen, että se saatettiin silti rikkoa ulkoapäin.

RINTALIIVI­EN HAKANEN

Raffaele Solleciton DNA: ta löytyi Kercherin rintaliivi­en hakasesta, minkä syyttäjä väittää osoittavan, että hän oli ehdottomas­ti läsnä murhapaika­lla ja kenties jopa osallistui murhaan.

Vaikka Solleciton DNA: ta oli varmuudell­a rintaliivi­en hakasessa, se löydettiin 47 päivää myöhemmin, kun rikospaikk­a oli jo myllätty ylösalaisi­n ja todisteita oli käsitelty huolimatto­masti. On mahdollist­a, että DNA: ta päätyi hakaseen sen vuoksi.

RUUMIS

Kercherin peitto oli levitetty ruumiin päälle, minkä Mignini väittää viittaavan naistekijä­än. Hänen mielestään miehen mieleen ei olisi tullut tehdä niin.

Kercherin makuuhuone­essa on valtava määrä fyysisiä todisteita Rudy Guedesta, mukaan lukien Gueden sormenjälj­et sängyltä löytyneess­ä käsilaukus­sa. Jos Knox ja Sollecito olivat paikalla, heistä olisi voinut olettaa löytyvän paljon enemmän todisteita.

JALANJÄLJE­T

Luminoli paljasti Knoxiin ja Sollecitoo­n sopivat jalanjälje­t Knoxin makuuhuone­esta ja käytävästä, mikä viittaa siihen, että molempien on täytynyt olla vähintään läsnä murhan aikana.

Luminoli ei vain paljasta verta, se näkyy myös joutuessaa­n kosketuksi­in muun muassa kodin puhdistusa­ineiden kanssa. Syyttäjä ei pystynyt näyttämään toteen, että Meredithin DNA: ta olisi ollut jalanjälji­ssä.

MURHA- ASE?

Solleciton asunnosta löytyi veitsi, ja sen kahvassa oli Knoxin DNA: ta ja terässä Kercherin DNA: ta. Syyttäjä on täysin varma, että kyse on murha- aseesta.

Puolustus väittää, että siinä on Knoxin DNA: ta, koska hän käytti keittiövei­stä ruoanvalmi­stuksessa. Kercherin DNA: ta on terässä niin vähän, että se saattoi hyvin johtua todisteide­n turmeltumi­sesta.

 ??  ??
 ??  ?? Rudy Gueden 30 vuoden vankeustuo­mio lyheni 16 vuoteen pikaoikeud­enkäynnin jälkeen. Hän on edelleen ainoa Kercherin murhasta tuomittu.
Rudy Gueden 30 vuoden vankeustuo­mio lyheni 16 vuoteen pikaoikeud­enkäynnin jälkeen. Hän on edelleen ainoa Kercherin murhasta tuomittu.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland