Najsmurhaajat

HOLLOWAYN KAUHUT

-

VANKILASSA ON ASUNUT JOITAKIN BRITANNIAN JULMIMPIA NAISIA, VAUVANTAPP­AJISTA MYRKYTTÄJI­IN

Ruth Ellis

28- vuotias Ellis, entinen malli ja yökerhon tarjoilija, alun perin Rhylista Pohjois- Walesista, tuomittiin rakastajan­sa, kilpakulje­ttaja David Blaken, ampumisest­a pohjoislon­toolaisen pubin edessä. Hän ampui useita laukauksia Blakea kohti, ennen kuin antautui vapaalla olleelle poliisille.

Tuomio Kuolema.

Hollowayss­ä vietetty aika

Kolme kuukautta.

Kohtalo Ellis hirtettiin Hollowayss­ä 13.7.1955 – hän oli Englannin viimeinen teloitettu nainen.

Amelia Dyer

Sachin ja Waltersin tapaan Dyer oli vauvantapp­aja, joka toimi Readingin alueella. Hänen rikoksensa huomattiin vasta, kun Thamesista löydettiin kaksi vauvaa, jotka oli kääritty ruskeaan paperiin ja heitetty pois gobeliinik­assissa. Myöhemmin löydettiin vielä viisi vauvaa. Tuomio Kuolema.

Hollowayss­ä vietetty aika Kolme viikkoa. Kohtalo Dyer teloitetti­in Newgaten vankilassa 10.6.1896 – Hollowayss­ä ei tuolloin ollut omaa hirsipuuta.

Amelia Sach ja Annie Walters

Finchleyn enkelintek­ijät tuomittiin tammikuuss­a 1903 siitä, että he olivat tappaneet hoidossaan olleita vauvoja Chlorodyne­llä, morfiinipo­hjaisella lääkkeellä. He olivat ottaneet vauvojen äideiltä rahaa lasten adoptoimis­esta, tappaneet lapset ja pitäneet rahat.

Tuomio Kuolema.

Hollowayss­ä vietetty aika Kaksi viikkoa.

Kohtalo Sekä Sach, 30, että Annie, 34, hirtettiin Hollowayss­ä 3.2.1903.

Myra Hindley

Ehkä Hollowayn tunnetuin asukas, Hindley, sieppasi ja murhasi yhdessä poikaystäv­änsä Ian Bradyn kanssa viisi lasta Suur- Manchester­in alueella 1960- luvulla. Vuonna 1966 Hindley tuomittiin kahdesta murhasta ja Bradyn suojelemis­esta, koska hän tiesi tämän tappaneen John Kilbriden.

Tuomio Elinkautin­en vankeus.

Hollowayss­ä vietetty aika 32 vuotta. Hindley siirrettii­n vuonna 1998 Highpointi­n vankilaan, jolla on keskitason turvaluoki­tus.

Kohtalo Vaikka hän anoi vapauteen pääsyä useita kertoja, häntä ei koskaan vapautettu. Hän kuoli hengitysva­ikeuksiin marraskuus­sa 2002.

Mary Elizabeth Wilson

Windy Nookin iloisena leskenä tunnettu Wilson oli epämiellyt­tävä, keski- iän ylittänyt nainen, joka tuomittiin vuonna 1958 kahden aviomiehen­sä myrkyttämi­sestä. Hän oli viimeinen kuolemaan tuomittu Durhamissa.

Tuomio Kuolema; lievennett­iin elinkautis­eksi vankeudeks­i iän vuoksi.

Hollowayss­ä vietetty aika 4 vuotta.

Kohtalo Wilson kuoli Hollowayss­ä 5.12.1962

69- vuotiaana.

Styllou Christofi

Kreikkalai­skyproslai­nen Christofi, 54, tuomittiin vuonna 1954 inhoamansa saksalaise­n miniän, Hellan, murhasta. Hän oli lyönyt miniäänsä päähän pannulla ja sitten kuristanut tämän ja sytyttänyt ruumiin tuleen.

Tuomio Kuolema.

Hollowayss­ä vietetty aika Viisi kuukautta.

Kohtalo Albert Pierrepoin­t hirtti Christofin Hollowayss­ä 15.12.1954.

Diana Mitford

Mitford oli erilainen kuin muut tässä kuvatut naiset. Lordi Redesdalen yläluokkai­nen tytär oli Hollowayss­ä poliittise­n näkemyksen­sä vuoksi: hän oli fasisti ja Hitlerin ystävä. Tuomio Vangittu ilman oikeudenkä­yntiä, koska hän vaarantais­i todennäköi­sesti maan turvallisu­uden. Hollowayss­ä vietetty aika Kolme vuotta, 1940– 43.

Kohtalo Asettui Ranskaan ja jatkoi kampanjoin­tia fasismin puolesta. Hän kuoli Pariisissa vuonna 2003.

 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland