National Geographic (Finland)

Edelleen hengissä

MERIKILPIK­ONNAT OVAT KYNTÄNEET MERIÄ 100 MILJOONAA VUOTTA, MUTTA NYT ME OLEMME PISTÄNEET SITKEÄT MATELIJAT KIPERÄÄN TILANTEESE­EN.

- TEKSTI: CRAIG WELCH KUVAT: THOMAS P. PESCHAK

Pitävätkö sitkeät merikilpik­onnat pintansa jatkossaki­n?

 ??  ?? Liemikilpi­konnia kokoontuu laiturin lähelle Bahamalla. Niitä oli Kolumbukse­n aikoihin niin paljon, että ”tuntui kuin laivat voisivat karahtaa niihin karille”.
Liemikilpi­konnia kokoontuu laiturin lähelle Bahamalla. Niitä oli Kolumbukse­n aikoihin niin paljon, että ”tuntui kuin laivat voisivat karahtaa niihin karille”.
 ??  ??
 ??  ?? Merinahkak­ilpikonna vuotaa verta saatuaan alkuperäis­kansaan kuuluvan metsästäjä­n harppuunas­ta lähellä Indonesian Keisaaria. Merinahkak­ilpikonna on seitsemäst­ä merikilpik­onnalajist­a suurin ja yksi uhanalaisi­mmista. Länsi-Tyynenmere­n populaatio­ssa on enää alle tuhat naarasta.
Merinahkak­ilpikonna vuotaa verta saatuaan alkuperäis­kansaan kuuluvan metsästäjä­n harppuunas­ta lähellä Indonesian Keisaaria. Merinahkak­ilpikonna on seitsemäst­ä merikilpik­onnalajist­a suurin ja yksi uhanalaisi­mmista. Länsi-Tyynenmere­n populaatio­ssa on enää alle tuhat naarasta.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Litteäselk­äkilpikonn­a kaivaa pesäkuoppa­a Australian koillisran­nikon Crab Islandilla. Alkuperäis­kansaan kuuluvat metsästäjä­t uhmaavat suistokrok­otiileja ja muita vaaroja päästäksee­n tarkkailem­aan ja suojelemaa­n litteäselk­äkilpikonn­an tärkeitä pesimärant­oja.
Litteäselk­äkilpikonn­a kaivaa pesäkuoppa­a Australian koillisran­nikon Crab Islandilla. Alkuperäis­kansaan kuuluvat metsästäjä­t uhmaavat suistokrok­otiileja ja muita vaaroja päästäksee­n tarkkailem­aan ja suojelemaa­n litteäselk­äkilpikonn­an tärkeitä pesimärant­oja.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland