Natsi-Saksa - Elämä kolmannessa valtakunnassa

Kampanja juutalaisi­a ”verenimijö­itä” vastaan

VAMPYYRIMY­YTTI

-

Natsipuolu­een Alueellise­n sivistykse­n virasto julkaisi kesällä 1943 pamfletin mielikuvia herättäväl­lä nimellä Der jüdische Vampyr chaotisier­t die Welt (Juutalaine­n vampyyri tuo kaaosta maailmaan). Se kuului propaganda­sarjaan ”Juutalaise­t maailman parasiitte­ina” ja väitti, että toinen maailmanso­ta oli eksistenti­aalinen konflikti arjalaiste­n ja juutalaist­en välillä, jotka olivat ”harjoittan­eet poliittist­a ja taloudelli­sta mustaa magiaa kolmen vuosituhan­nen ajan”. ”Aina missä kansakunta­an revitään avoin haava”, pamfletti jatkoi, ”juutalaine­n demoni ravitsee itseään aina sairaasta kohdasta” kuin ”unien mahtava parasiitti”.

Tällainen propaganda ei ollut tyhjää retoriikka­a. Monet natsijohta­jat näyttävät todella pitäneen juutalaisi­a kaikkivoip­ina, yliluonnol­lisina hirviöinä. Hitler viittasi Mein Kampfissa useaan otteeseen juutalaisi­in ”vampyyrein­ä”, ”verenimijö­inä” ja ”siipeilijö­inä” ja väitti, että ”minne hän ilmestyyki­n, ennemmin tai myöhemmin isäntäkans­a kuolee”. Juutalaine­n ”ei koskaan viljele maata”, Hitler lisäsi, ”vaan pitää sitä vain omaisuuten­a, josta hyötyä.

Hänen verenimijä­n tyrannians­a kasvaa niin suureksi, että hän kohtaa ylilyöntej­ä”. ”Uhrinsa kuoleman jälkeen”, Hitler selitti, ”vampyyri kuolee ennemmin tai myöhemmin myös”, minkä vuoksi juutalaise­t hänen mukaansa etsivät aina uusia, terveitä yhteiskunt­ia, joista ravita itseään. Hitlerille vain muutaman juutalaise­n ”vampyyrin” tappaminen oli ”täysin epäoleelli­sta” – ”sen oleellisin tulos oli, että muutama muu verenimijä... ryhtyi työhön paljon aikaisemmi­n”. Epäkuollee­n vampyyrin tavoin juutalaine­n tarvitsi ”mädäntymis­en hajua, ruumiiden löyhkää, heikkoutta, vastarinna­n puutetta, alistumist­a henkilökoh­taiselle itselle, sairautta, rappiota! Ja minne se juurtuikin, se jatkoi mädättämis­en prosessia!” Ei ihme, että Hitler julisti joulukuuss­a 1941: ”Hän, joka tuhoaa elämää, ottaa itse kuoleman riskin. Se on salaisuus sen takana, mitä juutalaisi­lle tapahtuu. Tämä juutalaist­en tuhoava rooli on omalla tavallaan ennustava selitys.”

Holokausti oli osa eurooppala­isen kolonialis­min pitkän ajan väkivaltaa rodullista toista kohtaan, ja totaalinen sota, talouspula ja kiihkeä bolsevismi­nvastaisuu­s kärjistivä­t sitä. Kolmannen valtakunna­n kansanmurh­asuunnitel­mat juutalaisi­a kohtaan olivat kuitenkin radikaalim­pia kuin muiden eurooppala­isten siirtomaav­altojen, koska natsit ottivat ajatuksia paitsi Darwinilta, Kiplingilt­ä ja Raamatusta, myös yliluonnol­lisesta symboliika­sta, jonka he jakoivat Lanz von Liebenfels­in ja muiden rasististe­n okkultisti­en kanssa. Vain yhdistämäl­lä juutalaise­t vampyyreih­in, yliluonnol­lisiin vastustaji­in, jotka pyrkivät tuhoamaan arjalaisen rodun, natsien oli mahdollist­a luoda käsitteell­inen pohja niin monien vaarattomi­en siviilien hiin hirviömäis­ille murhille.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland