Östnyland

Lång, het sommar högst på önskelista­n

- GÖREL ENGSTRÖM gorel. engstrom@ on. fi

LOVISA Det stormiga regnvädret som rådde på lördagsmor­gonen glömdes snabbt då Generalsha­gens skolas elever framförde sitt vårfestpro­gram inför en fullsatt festsal. Nu var det sommar, sol och värme som gällde. Klass för klass bjöd de på en varierande underhålln­ing med sång och dans, dikter och ramsor. Publiken fick också stifta bekantskap med några nya animations­filmer som en klass g jort. Först hade de skrivit en saga och därefter gjort en film till manuset.

De avgående sexorna stod för ett särskilt fint sångprogra­m med Vanessa Sandvik, Clarissa Holmström och Ida Puurtinen som solister medan de övriga i klassen körade eller dansade.

Rektor Petra Paakkanen redogjorde i sitt hälsningst­al för det gångna skolåret i stora drag. Ur det framgick att det också är mycket annat än traditione­llt skolarbete man hunnit med, lägerskola för åk 6, äventyrspa­rken i Karis för åk 3, Stafettkar­nevalen, med mera.

Efter en omfattande stipendieu­tdelning återstod endast Den blomsterti­d, betygsutde­lning i klasserna och det bästa med skolåret, juni, juli och augusti, som en klass nogsamt påminde om i sitt programnum­mer.

Den leende flickan och den leende gossen gick i år till Lina Larsson och Casper Ahonen, framröstad­e som bästa kamrat av sina klasskamra­ter.

 ?? FOTO: GÖREL ENGSTRÖM ?? Ida Puurtinen var en av solisterna vid Generalsha­gens vårfest på lördagen.
FOTO: GÖREL ENGSTRÖM Ida Puurtinen var en av solisterna vid Generalsha­gens vårfest på lördagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland