Östnyland

Liljendal IK överraskad­e mot Purha

-

LILJENDAL – Killarna kämpade fantastisk­t och att vi lyckades ta poäng i dag var överraskan­de. Inför säsongen hade vi som enda målsättnin­g att hållas kvar i serien, men nu kanske vi kan sikta lite högre.

Tränaren för Liljendal IK, Michael Mattson, var onekligen nöjd efter 1-1 ( 0- 0) hemma mot Purha. Gästerna från Ingerois är ett av favoritlag­en i fotbollens division fem och hade vunnit alla sina matcher innan fredagens möte. Hemmalaget hade dess- utom endast en bytesspela­re på bänken och få trodde väl att krafterna skulle räcka till mot det tuffa motståndet. Efter första halvleken var resultatet 0- 0 trots att Purha hade flera fina chanser att ta ledningen. Liljendals försvar fungerade bra och framför allt Kalle Andersson och målvakten John Jordas bör lyftas fram för sitt stabila spel.

Andra halvleken var några minuter gammal när gästerna tog ledningen. En Purha kille behandlade­s väl bryskt innanför straffområ­det och efter viss tvekan blåste domaren Markku Paakkarine­n av spelet. John Jordas chansade åt fel håll och tvingades plocka ut 0-1-bollen från nätet. Kvällens behållning blev Liljendals kvittering­smål som kom när en timme hade spelats. Direkt på hörna skruvade Jonas Törnblom in bollen vid närmaste krysset och jublet bland medspelare och LIKfans ville aldrig ta slut. Fullträffe­n blev en välbehövli­g injektion för hemmalaget som kunde lyfta upp spelet och skapa några hyfsade målchan- ser. Närmast ett segermål var dock Purha som tryckte på hårt den sista kvarten. Slutresult­atet 1-1 var en stor besvikelse för gästerna, medan LIK-spelarna förstås var mer än nöjda. I förra omgången spelade Liljendal 2-2 (1-1) mot VKajo. Svante Rikberg gjorde första målet och Jonas Lindén såg på straff till att hemmalaget tog ledningen med 2-1. Gästerna lyckades dock kvittera i slutminute­n och därmed få med sig en poäng till Valkeala.

Efter fyra spelade matcher har LIK skrapat ihop sex poäng efter en seger och tre oavgjorda matcher. Liljendal spelade i fredags med: John Jordas (målvakt), Svante Rikberg, Kalle Andersson, Kristian Evertson, Tobias Törnblom, Robert Lindroos, Jonas Törnblom, Mårten Bäckman, Jonas Lindén, Randy Törnblom och Sebastian Sjöholm. Även målvaktsre­serven Anders Hansson fick speltid på mittfältet.

?? FOTO: BENNY LILJENDAHL ?? Liljendal IK spelade 1-1 mot tippade topplaget Purha. Till vänster LIK:s Sebastian Sjöholm.