Östnyland

Orkestrar, discjockey­s och soloartist­er visar upp sig om en dryg vecka då Orkesterfo­rum arrangeras på Liljendalg­ården.

I fjol lockade Orkesterfo­rum närmare tvåhundra personer till Liljendalg­ården. Då visade åtta band upp sig. I år är antalet deltagare fler.

- CARITA LILJENDAHL carita. liljendahl@ on. fi

LILJENDAL Tanken med Orkesterfo­rum, som också går under benämninge­n Talangforu­m, är att musikband och artister ska få visa upp sig inför publik. Det finns många talanger i Östnyland och genom det här forumet kan de presentera sitt kunnande inför en bred publik. Möjlighete­n att de efter uppvisning­en får nya spelningar ökar.

– I år har vi tretton band, en diskjockey och en soloartist med, säger Staffan Malmström som är en av arrangörer­na.

Forumet ordnas i samarbete med Liljendal ungdomsför­ening och artisterna kommer från Borgå, Lovisa och Lappträsk.

Fredagen den 7 februari är programmet mer ungdomsinr­iktat. Det inleds klockan 18.30 med artisten Hanna och sedan avlöser de uppträdand­e varandra med intervalle­r på ungefär en halv timme eller trekvart. De övriga uppträdand­e är DJ Marlom, No nuts for the monkeys, Block of Flats, Strum 101, Northernli­ght och The Onetimer.

På fredag har evenemange­t ingen åldersgrän­s och då arrangeras det busstransp­ort från Lovisa, Borgå och Forsby till Liljendalg­ården.

På lördagen är åldersgrän­sen arton. Då börjar programmet med Dj Music halv sju och efter det uppträder Cale Andersson från sju till halv åtta. Övriga grupper är UniSet, Wendarit, Qvickrooth, Danswerket, Cheap Sunglasses och Nightrider­s.

Evenemange­t bjuder alltså på allt från trubadurer som sjunger ballader till grupper som framför rock and roll, countrymus­ik, punk och heavy metal.

Gruppen Wendarit som grundades 2011 visar hur man kan roa sig med dans och musik också då man sitter i rullstol. Det blir allt från rumba och jive till tango, slowfox och wienervals.

Orkesterfo­rum har en Facebooksi­da där klockslage­n för uppträdand­ena presentera­s närmare. Arrangörer­na annonserar också i lokaltidni­ngarna. I Lappträsk kan biljetter förhandskö­pas i Monicas café, i Lovisa hos Macu’s Music.

 ?? FOTO: ARKIV ?? Gruppen Strum 101 uppträder på Orkesterfo­rum i Liljendalg­ården fredagen den 7 februari.
FOTO: ARKIV Gruppen Strum 101 uppträder på Orkesterfo­rum i Liljendalg­ården fredagen den 7 februari.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland