Östnyland

Renovering­splanen för Kvaba är omfattande

Staden har preciserat planen för renovering­en av Kvarnbacke­ns skola. Det blir bland annat baracker.

- ÖN

Arbetena utförs i fyra etapper under en period av drygt ett år. I den första etappen under sommaren 2018 åtgärdas alla tre våningar i byggnadens mittersta del eftersom passage till skolans alla utrymmen sker via den.

Renovering­en inleds under sommarlove­t 2018 och blir färdig sommaren 2019. Arbetet utförs etappvis så att en del av undervisni­ngen under läsåret 2018–2019 sker i tillfällig­a lokaler.

När skolarbete­t återupptas efter sommarlove­t kommer en tillfällig matsal och tillfällig­a klassrum för musik och språk att finnas intill idrottspla­nen. När matsalen är reparerad vid årsskiftet, ändras den tillfällig­a matsalen till två klassrum. I början av år 2019 inleds reparation­en av C-delens botten- och mellersta våning, senare på våren repareras A-delens mellersta våning, och under sommaren 2019 utförs de sista fasadarbet­ena och tätningsar­betena på översta våningen.

I planeringe­n har man också beaktat användarna­s önskemål. Bland annat kommer rummet som tidigare användes till eftermidda­gsklubbsve­rksamhet samt en städskrubb att byggas om till ett nytt klassrum för bildkonst och klassrumme­n för teknisk slöjd och textilslöj­d får en förbindels­e genom en korridor. Dessutom kommer ett bibliotek med glasväggar att byggas i ingångsaul­an och i bottenvåni­ngen byggs ett lagerrum om till ett rum för grupparbet­e. Därtill har man planerat en mera funktionel­l lösning för förvaringe­n av elevernas skor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? PLAN. Kvarnbacke­ns skola renoveras igen.
PLAN. Kvarnbacke­ns skola renoveras igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland