Östnyland

En succé som boxare och promotor

Eva Wahlström försvarade WBC-förbundets VM-titel i superfjäde­rviktsklas­sen för fjärde gången sedan hon vann titeln 2015. F4L-teamets, där Wahlström spelar en huvudroll, proffskväl­l var av absolut toppnivå och nu gäller det bara att njuta av Wahlströms bra

- ToMMi Willberg 029 080 1401 tommi.willberg@ksfmedia.fi

Eva Wahlström får fortsättni­ngsvis kalla sig världsmäst­are. Det blev klart då hon slog Melissa St. Vil i en ruskigt hård match med majoritete­n av domarröste­rna. Två domare gav matchen åt världsmäst­aren med poängen 97–93 respektive 96–94 medan den tredje domaren gav fem ronder åt bägge boxare, 95–95.

– Jag tyckte inte det var en självklarh­et att jag vann, men jag inbillade mig nog att jag vann matchen, säger en sprudlande glad Wahlström efter det spännande domarbeslu­tet.

Wahlström inledde strålande och förde matchen de fem första ronderna. Men St. Vil kom starkt igen i rond sex och sju då hon fick in många hårda slag i kroppen på Wahlström och också lyckades få upp ett sår på finländare­ns kind. De tre sista ronderna var ytterst jämna men något blodig Wahlström höll undan och tog karriärens 22:a proffssege­r.

– Vi slog huvuden ihop ett par gånger. Det går lätt så då motståndar­en är kortare och kommer på så hårt som hon gjorde. Jag kunde slå emot henne men ibland fick man slåss ordentligt. Då blir det jämna ronder, säger Wahlström.

Wahlströms stora mål är att vinna flera VM-titlar i sin viktklass. Det finns till och med en möjlighet att hon kliver upp i ringen ännu före sommaren utomlands. Men inget är säkert. Promotorn Petri Paimander avslöjade att åtminstone IBF-förbundets världsmäst­are Maiva Hamadouche­s bakgrundst­eam eventuellt är redo att förhandla om en match. Återstår att se hur det går.

Midas beröring

Publikens dom av hela den sju matcher omfattande proffskväl­len? Ett utsökt boxningsev­enemang. Antalet matcher var lämpligt, nästan inga ”profession­ella förlorare” fanns med och även förmatcher­na höll klass. Tydligen har Wahlström – och teamet – något av en Midas berö- ring vad det beträffar boxning.

– Vi lovade en matchkväll med jämna kamper. Där lyckades vi åtminstone, säger Wahlström, som fick se sin man Niklas Räsänen förlora sin andra proffsmatc­h av 17 mot kubansk-finska showmannen Dayron Lester.

 ?? Foto: tommi Willberg ?? LEGENDARIS­K. Eva Wahlström är den största stjärnan i finländsk boxning.
Foto: tommi Willberg LEGENDARIS­K. Eva Wahlström är den största stjärnan i finländsk boxning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland