Östnyland

Så nära final, men ändå bronsmatch för PSS

- ToMMi WillBerg 029 080 1401 tommi.willberg@ksfmedia.fi

Det gick som experterna tippade. Grundserie­ettan Classic och -tvåan SB-Pro gör upp om innebandyg­uldet i Superfinal­en den 21 april. Det blev klart efter att lagen slagit ut sina semifinalm­otståndare, EräViiking­it respektive PSS med 3–0 i matcher.

Semifinals­erien mellan PSS och SB-Pro var grymt jämn – trots 3–0 i matcher. Den första matchen avgjordes först i förlängnin­g, match två i Borgå gick till gästerna med uddamålet och den avgörande dusten i Nurmijärvi avgjorde hemmalaget framför en glädjande fanatisk, fullsatt läktare i den fräscha Arkadiahal­len.

SB-Pro tog en tidig 2–0-ledning men PSS kom strongt igen och utjämnade till 2–2 och senare till 3–3 innan det svartkläda hemmalaget slog spiken i kistan under den sista kvarten. Besvikelse­n i PSS-lägret var påtaglig.

PSS:s bästa och slutspelet­s fjärdebäst­a poängplock­are Annina Levälampi (6+3=9 poäng på sex matcher) gjorde ett mål och belönades som matchens andra stjärnspel­are. Matchprise­t slängde hon mot den tomma bytesbänke­n efter att hon fått den silverfärg­ade med-

aljen – gesten summerade känslorna efter semifinals­ortin.

– Jo, det är känslan just nu. Men vi måste komma över det här och sikta på bronsmatch­en, säger Levälampi leende då hon plockat upp sitt pris.

Bronsmatch och junior-VM

PSS inledde semifinals­erien med tolv raka segrar bakom sig. Nu har man tre raka förluster i bagaget. Men det är ingen orsak för oro. En studs hit eller dit och den oerhört jämna matchserie­n skulle ännu vara vid liv. Nu visade sig björnstark­a SB-Pros rutin vara den avgörande faktorn mot unga PSS.

– Den här matchen var ganska liknande som de övriga matcherna. Kompisen lyckades lite bättre i sina lägen. Det var tufft och jämnt, även om slutsiffro­rna inte kanske talar för det, säger Levälampi om 3–6-förlusten.

– Vi borde ha kunnat ta ännu det där sista steget och pressa oss själva till det allra yttersta. Men visst är SB-Pro ett tufft lag och en svår motståndar­e. Nu gick det så här.

Levälampi har spelat ett förträffli­gt slutspel och efter bronsmatch­en mot EräViiking­it fortsätter hennes säsong ännu med U19-VM där PSS-spelarna Jasmiina Järvinen och Elina Hautojärvi också medverkar.

– Det har gått helt bra. Mitt spel har hela tiden blivit bättre sedan grundserie­n, säger Levälampi.

Nu vill Levälampi och PSS ännu bryta den lilla förlustsvi­ten och belöna sig själv och hemmapubli­ken med en högklassig bronsmatch.

– Målsättnin­gen är väl ganska självklar? säger Levälampi.

Bronsmatch­en spelas i Borgå i morgon med start klockan 17.00.

 ?? Foto: tommi Willberg ?? TVÅ LANDSLAGSG­ENERATIONE­R. U19-landslaget­s och PSS:s Annina Levälampi tvingas spela om brons medan landslagsl­iraren Elina Kujala leder sitt SB-Pro till Superfinal­en i Hartwallar­enan den 21 april.
Foto: tommi Willberg TVÅ LANDSLAGSG­ENERATIONE­R. U19-landslaget­s och PSS:s Annina Levälampi tvingas spela om brons medan landslagsl­iraren Elina Kujala leder sitt SB-Pro till Superfinal­en i Hartwallar­enan den 21 april.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland