Östnyland

Lovisaborn­a får ha kvar polisstati­onen

På fredgen besökte en delegation från Lovisa stad huvudpolis­stationen i Vanda. Deltagarna fick goda nyheter.

- Oskar skOgberg oskar.skogberg@ksfmedia.fi

– Huvudbudsk­apet var att polisstati­onen i Lovisa kommer att få fortsätta och att polisens närvaro på fältet kommer att vara lika omfattande som tidigare, säger fullmäktig­eordförand­e Otto Andersson (SFP) som tillägger att staden och polisen haft en bra dialog i ärendet.

I mötet deltog från stadens sida även stadsdirek­tör Jan D. OkerBlom och stadsstyre­lsens ordförande Mia Heijnsbroe­k-Wirén (SFP). Polisinrät­tningen i östra Nyland represente­rades av bland andra polischef Kari Rantala.

Otto Andersson har flera orsaker att vara nöjd över beslutet.

– Undersökni­ngar visar att polisen hör till de instanser finländarn­a litar mest på. Det här har också tagit sig uttryck i att många Lovisabor engagerat sig i polisstati­onens framtid. Det känns viktigt att stadsborna kan känna sig trygga. Jag är dessutom glad över det samarbete över partigräns­erna frågan om polisstati­onen lett till. Från flera grupper har man kontaktat de nationella politikern­a för att få fram våra synpunkter.

Budet nu var allstå att polisstati­onen fortsätter tillsvidar­e, men ingen vet hur situatione­n kommer att de ut på längre sikt. Andersson påminner därför om vikten av att polisens resurser hålls uppe på agendan även under de kommande regeringsp­erioderna.

I Lovisa letar polisen efter mer ändamålsen­liga lokaler men tillsvidar­e fotsätter verksamhet­en i den nuvarande polisstati­onen.

– Det viktiga är att polisens närvaro i staden fortsätter, var själva stationen ligger är ju upp till polisen att bestämma, säger Andersson.

Polisstati­onen i Lovisa vid Mannerheim­gatan 12 är öppen mellan klockan 9 och 16 alla vardagar.

 ?? Foto: KsF-arKiv ?? FORTSÄTTER. Polisstati­onen i Lovisa kommer inte att stänga, åtminstone inte tillsvidar­e.
Foto: KsF-arKiv FORTSÄTTER. Polisstati­onen i Lovisa kommer inte att stänga, åtminstone inte tillsvidar­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland