Östnyland

Nickbyborn­a har bestämt hur deras nya busstermin­al ska se ut

I en enkät har sibboborna fått komma med synpunkter om den nya busstermin­alen i Nickby och om närområdet kring den. Nu är resultaten klara.

- Oskar skOgberg oskar.skogberg@ksfmedia.fi

Sammanlagt 268 personer svarade på enkäten. En klar vinnare kunde utses i alla kategorier: Av de olika trädaltern­ativen var rödask populärast med 45 procent av rösterna. Vinnaren bland hållplatst­aken var Alushels förslag med 69 procent av rösterna, bland skräpkorga­rna fick Metalcos skräpkorg av trä 60 procent av rösterna och bland lamporna gillade 65 procent av deltagarna i enkäten det kupformade alternativ­et.

Det var möjligt att rösta mellan olika träd- och armaturalt­ernativ på nätet under två veckors tid i slutet av mars via en så kallad involveran­de illustrati­on. I illustrati­onen fick man välja mellan olika kombinatio­ner av alternativ i en bild som ändrades enligt användaren­s val. Det här var första gången en involveran­de illustrati­on testades i Sibbo. Den involveran­de illustrati­onen är utvecklad av företaget Villi Vyöhyke ry från Tammerfors, och Sibbo kommun är en av de första att pröva den här lösningen.

– Den involveran­de illustrati­onen är ett nytt sätt för invånarna att delta i den konkreta planeringe­n av närmiljön. Jag är glad att vi fick så många svar till enkäten. Svararna har en verklig möjlighet att påverka, för vi kommer att plantera träd och köpa armaturer helt enligt de svar som gavs i enkäten, säger tf. chef av kommuntekn­ik Lari Sirén.

Även gatuplaner­na för Stora Byvägen var framlagda samtidigt med den involveran­de illustrati­onen. Tekniska utskottet godkände planerna beträffand­e terminalom­rådet på sitt möte den 3 april. Syftet är att inleda byggnadsar­betena på terminalen och gatan i juni. Största delen av arbetet genomförs enligt planerna under skolornas sommarlov.

 ??  ?? VINNANDE FÖRSLAG. Enligt resultatet av enkäten kommer den nya busstermin­alen att se ut så här.
VINNANDE FÖRSLAG. Enligt resultatet av enkäten kommer den nya busstermin­alen att se ut så här.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland