Östnyland

Skejtparke­n i Söderkulla håller stängt före flytt

Skejtparke­n i söderkulla stängdes i mars på grund av byggnadsar­beten på Miilis område.

- ÖN

En ny busstermin­al och anslutning­sparkering byggs på det gamla skejtparko­mrådet bredvid Sibbo Arena. De nuvarande skateboard­ramperna renoveras och placeras till den östra kortsidan av idrottspla­nen när renovering­sarbeten är färdiga hösten 2018.

– Tyvärr har vi inte kunnat hitta någon annan lämplig asfalterad plats i Söderkulla som kunde ersätta skejtparke­n i sommar. Ett förslag är skolans gård vid Lärdomsväg­en, men där kan vi tyvärr inte ha en skejtpark på grund av bullret, säger Piritta Forsell, serviceche­f för idrottstjä­nster.

Samtliga asfalterad­e ställen i Söderkulla centrum och dess närområde ligger antingen nära bostadshus eller nära tättrafike­rade parkerings­platser där det är svårt att placera även enstaka skateboard­ramper.

– Vi beklagar olägenhete­r som detta orsakar, tillägger Forsell.

Skolans elever har deltagit i planeringe­n av den nya skolgården vars byggnadsar­beten framskride­r tillsamman­s med själva skolbyggna­den. Formgivare­n av de nya elementen för skateboard­åkning, som blir färdiga år 2020, är landskapsa­rkitekten och ex-skateboard­proffsen Janne Saario. Elementen har både böjda och raka linjer och de byggas av betong och får en beläggning av confalt, som erbjuder ett utmärkt underlag för att åka bräde.

Den nya anslutning­sparkering­en på Miilis område byggs i en ficka mitt i den nya busstermin­alen. Den nuvarande Fröken Miilis terminal tas ur bruk på hösten när den nya terminalen blir färdig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland