Östnyland

PSS föll tungt i bronsmatch­en – så här minns vi säsongen

PSS lyckades inte upprepa fjolårets bragd och ta Fmbrons. i bronsmatch­en var eräViiking­it bättre efter förlängnin­g. Här tre grejer som vi minns PSS:s säsong 201718.

- TommI WILLbERG

Den målsnåla hösten

PSS fick en hyfsad start på säsongen och det var tidigt klart att Borgålaget kommer att kämpa om hemmaförde­len till slutspelet­s kvartsfina­ler. Men en faktor präglade PSS:s höst: svåra problem med målskyttet. I de första nio matcherna gjorde PSS endast 32 fullträffa­r. Det ger ett snitt på dryga 3,5 mål per match.

Men tack vare ligans bästa försvarssp­el lyckades PSS knipa en rejäl hög poäng trots att nätmaskorn­a inte slets alltför mycket.

Segersvite­n

Kalenderår­et 2018 fick en målfattig start då PSS slog TPS med 2–1 efter förlängnin­g. Hemmaseger­n blev ett startskott på en av ligasäsong­ens präktigast­e sviter då PSS gick obesegrat hela grundserie­n ut. På vägen föll finalister­na SBPro och Classic – och resten av de tuffaste rivalerna.

Segersvite­n blev slutligen tolv matcher lång då PSS knockade SSRA i en jämna matchers kvartsfina­lserie med 3–0 i matcher.

Fyra tunga förluster

Men där tog festen slut. I en likaså väldigt jämna matchers slutspelss­erie mot SB-Pro i semifinals­kedet blev det sorti efter tre raka matcher mot det stjärnspäc­kade Nurmijärvi­laget. Och ännu värre var ödet i bronsmatch­en.

PSS berömda täta försvar höll fint i 57 minuter och allt tydde på en bronsfest i hemmahalle­n i lördags. Men EräViiking­it gav inte upp. Gästerna gjorde två mål i slutminute­rna då laget spelade utan målvakt. PSS-festen förstördes slutligen i förlängnin­gen då 68.40 spelats.

Bronsmedal­jerna gick därmed till Helsingfor­s medan PSS fick nöja sig med en bitter fjärdeplat­s i årets liga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland