Östnyland

Fyrverkeri: Rio del Borgå avslutades ståtligt

Med olika karaktärer som uppträdde under kvällen, Dj:n som stod för musiken och mat från olika länder bjöd Rio de Borgå på en gatufest vars like sällan skådats i Borgå.

- MArIt BjÖrkBAckA redaktion@ostnyland.fi

Ett stycke av Lundagatan mellan Fredsgatan och Brunnsgata­n förvandlad­es i fredags till en djungelkar­neval under gatufesten Rio de Borgå. Evenemange­t bjöd både på musik och på gatumat av olika slag. På plats fanns också flera figurer i form av olika djur samt höga dockor som balanserad­e på träben.

Ett av företagen som deltog var Gamla Borgås glassfabri­k som sålde artesangla­ss och företagets hotdog-specialite­t med allt från pulled pork till srirachaså­s. Att det fanns en efterfråga­n på deras produkter påvisades av att portionern­a de hade med sig såldes slut.

– Det har varit riktigt trevligt att delta. Människor är på gott humör och stämningen är god. Det får gärna ordnas fler liknande evenemang i Borgå. Det drar alla nytta av, säger Thomas Laitinen från företaget Local Artisans Ab.

Njuta av mat från hela världen

Mirva Suomilammi tog tillsamman­s med Antti Kivelä chansen av att njuta av vad de deltagande restaurang­erna hade att erbjuda. Paret brukar passa på att äta mat från hela världen bara det finns en möjlighet till det. Den här gången var det thaimat som lockade.

– Det här är ett riktigt trevligt höstevenem­ang med allt från god mat till bra musik och roliga figurer som dyker upp då man minst väntar det, säger Suomilammi.

Under kvällens lopp spelade flera diskjockey­s. Då dj Koto stod för musiken kunde inte Samuel och Eliot Sirén låta bli att dansa. Barnen njöt av musiken – Särskilt Samuel som redan är åtta år tycker väldigt mycket om att dansa. Får se om inte Samuel snart börjar i dansskola, säger Elisabet Sirén, mamma till pojkarna.

De två pojkarna dansade glatt till musiken tillsamman­s med andra barn. Också då festen avslutades deltog mycket barnfamilj­er som valde att ge barnen en alldeles speciell upplevelse.

Den största delen av besökarna samlades till finalen då de olika figurerna som uppträtt under kvällens gång var samlade. De dansade tillsamman­s med publiken i ett konfettire­gn. De sista fem minuterna av festen bestod av ett magnifikt fyrverkeri som lyste upp hela Borgå.

 ?? Foto: maarit lehto ??
Foto: maarit lehto
 ?? Foto: Marit BJörkBacka ?? DANS. Eliot och Samuel Sirén njöt av att få dansa till den rytmiska musiken.
Foto: Marit BJörkBacka DANS. Eliot och Samuel Sirén njöt av att få dansa till den rytmiska musiken.
 ?? Foto: andré Bottenstoc­k ?? FESt. Det var en riktig gatufest då alla figurer som uppträtt under kvällen samlades framför scenen.
Foto: andré Bottenstoc­k FESt. Det var en riktig gatufest då alla figurer som uppträtt under kvällen samlades framför scenen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland