Östnyland

Lyckad säsong kröntes med seger

Sibbo-Vargarnas seger i SFIseriens final i Mariehamn var föreningen­s första seger och en fin avslutning på en framgångsr­ik friidrotts­säsong.

- Ön

Sibbo-Vargarna friidrott avslutade sin tävlingssä­song i SFI-seriens final, som ordnades i Mariehamn i lördags. I Sibbo-Vargarnas lag deltog 27 idrottare och några tränare.

Tävlingen är en klubbkamp, som i år hade fyra deltagande föreningar förutom Sibbo-Vargarna: Vasa Idrottssäl­lskap, Esbo IF, IF Raseborg och IF Åland.

Sibbo-Vargarna inledde starkt då Senja Pantti tog hem segern i D17 slägga. I herrarnas längdtävli­ng blev det dubbelsege­r för SV då Joona Luotonen vann och Eljas Aalto blev tvåa.

Också på 110 m häck för H17 blev det dubbelsege­r genom Matias Komi och Tommy Weckström.

Övriga grenvinnar­e i SV var Elin Mickos (D 1 000 m) och Eljas Aalto (H 150 m)

Alla Sibboidrot­tarna gjorde ypperliga resultat i sina grenar och samlade viktiga poäng till föreningen. Föreningen­s unga idrottare visade exempel på hur positiv laganda och ivrigt hejande bidrar till fina prestation­er.

När det endast återstod den svenska stafetten av finalen stod det klart att Sibbo-Vargarna låg i led-

ning. En av dagens huvudmålsä­ttningar för den löpstarka föreningen Sibbo-Vargarna var att ta en dubbelsege­r i den avslutande stafetten. Med en modig taktik när det gäller laguppsätt­ningarna lyckades föreningen också med det här.

Slutresult­aten i klubbkampe­n blev Sibbo-Vargarna 244p, Vasa IS 199.5p, Esbo IF 179p, IF Raseborg 169.5p och IF Åland 134p.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland