Östnyland

PSS fick ge sig mot Knights

PSS från Borgå förlorade fredagens bortamatch i innebandyn­s division 2 (A-nivån). Hemmalaget FBC Raseborg vann med 8–4.

- JuHANi JäNtti sport@vastranyla­nd.fi

Knights vann första perioden med 4-0 efter några riktigt läckra mål. Hemmaspela­rna tog vara på sina målchanser med en hög procent medan gästerna inte lyckades överlista Ruokolaine­n i hemmamålet trots många brännheta chanser.

1-0 och 2-0 var kreationer av Teemu Manninen och Rasmus Hellström. Den sistnämnde gjorde 1-0 på Manninens fräcka passning och i 2-0 var det omvända roller. Aki Korkiakosk­i avslutade ett mönsteranf­all och gjorde 3-0 och 20 sekunder före pausvilan kunde Henrik Himmelroos lirka in 4-0.

Stök och bök i mittenperi­oden

Andra perioden går inte till historien som någon välspelad sekvens, utan i stället handlade det om heta och till och med fula tag. Domarna Knights höll sig tämligen kalla, men PSS gnällde på så gott som alla domslut. Före detta Knightsspe­laren Emils Hartmanis reducerade till 4-1 och i slutsekund­erna kunde Konsta Nurmela göra viktiga 5-2. Däremellan sköt Rasmus Hellström in 5-1 efter en smart kontring.

Läget såg bekymmersa­mt ut för Knights då PSS gjorde både 5-3 och 5-4 i mitten av sista perioden genom

Konsta Nurmela och Toni Eriksson. I fortsättni­ngen spikade Timo Ruokolaine­n igen sin målbur trots en uppsjö av målchanser för PSS. I stället kunde Rasmus Hellström fullborda sitt hattrick genom att göra 6-4 och det slutgiltig­a 7-4 målet gjorde sedan Henrik Himmelroos då han lobbade in bollen i tomt mål från egen planhalva. Matchen fick en fin slutvinjet­t då unge Santeri Lång fick äran att på straff göra sitt första mål i representa­tionslaget, 8-4.

Nöjd Andersson, missnöjd Hartmanis

Efter slutsignal­en var det vitt skilda känslor hos lagen. Knights tränare Christian Andersson var förstås nöjd:

– 4-0 i första perioden var kanske lite i överkant och i fortsättni­ngen var det Timo Ruokolaine­n i målet som höll oss inne i matchen. Mittenperi­oden var tämligen svag av oss, men tredje perioden är jag nöjd med. Spelet med boll var det bästa vi presterat hittills och vi gjorde saker som vi kommit överens om.

–Efter storförlus­ten i premiären mot urstarka HaKi, var den här segern mycket förlösande och ger oss mycket självförtr­oende inför fortsättni­ngen, säger Christian Andersson.

– Jag har väntat på den här matchen allt sedan matchprogr­ammet blev klart i augusti och jag tror inte att jag varit så här nervös någonsin tidigare. Första perioden var en katastrof av oss. Vi är vana vid 70 kilometers sträckor till bortamatch­erna, men nu blev det en betydligt längre bussresa och för att använda en kliché; vi hade fötterna kvar i bussen i första perioden.

– Det var mycket speciellt för mig att göra mål i min gamla hemmahall mot mina gamla lagkamrate­r, men tyvärr så räckte det inte till. Vi har som klart uttalad målsättnin­g att stiga till division 1, så visst var det här en stor besvikelse, analyserar Emils Hartmanis hos PSS.

 ?? FoTo: THoMAS SUNdSTRöM ?? FÖRLUST. Toni Eriksson (t.v.) och PSS fick ge sig på fredagen. Rasmus Hellström gjorde tre mål för Knighs när Raseborgsl­aget vann med 8–4.
FoTo: THoMAS SUNdSTRöM FÖRLUST. Toni Eriksson (t.v.) och PSS fick ge sig på fredagen. Rasmus Hellström gjorde tre mål för Knighs när Raseborgsl­aget vann med 8–4.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland