Östnyland

Bidragsgiv­are drar ut på charmturné

Svenska Kulturfond­ens novemberru­nda för bidrag och stipendier som kan sökas av privatpers­oner, arbetsgrup­per och samfund står bakom dörren. Nu bjuds det på tips om hur ansökan kan finslipas.

- ÖN

I Östnyland ordnar det tre infokvälla­r där Svenska Kulturfond­en i samarbete med fyra samarbetsp­artner står till tjänst med inspiratio­n och informatio­n om finansieri­ng för föreningar, kulturoch konstutöva­re och anställda inom utbildning och vid bibliotek.

Tanken är att privatpers­oner, arbetsgrup­per och samfund, som har för avsikt att ansöka om fondbidrag och stipendier, får goda råd om hur ansökan kan formuleras.

Infokvälla­rna ordnas i samarbete med Aktiastift­elsen i Sibbo, Centret för konstfrämj­ande (Taike), utveckling­sföreninge­n SILMU och Svenska folkskolan­s vänner och vid träffarna i Borgå, Lovisa och Sibbo finns representa­nter från de olika intressegr­upperna på plats.

Först ut tisdagen den 30 oktober klockan 18 är Borgå och Kulturhuse­t Grand. Svenska Kulturfond­ens vd Sören Lillkung och ombudsman Matts Blomqvist, koordinato­r Viveka Åberg från SFV, rektor för SFV:s studiecent­ral Sixten Sandström, SILMU:s verksamhet­sledare Gina Forsström och Kirsi Väkiparta, specialsak­kunnig på Taike står för de goda råden i Borgå.

Redan följande dag, onsdagen den 31 oktober klockan 17–19 står Lovisa och Lovisa gymnasium i turen. På plats är Kulturfond­ens vd Sören Lillkung och ombudsman Matts Blomqvist samt verksamhet­sledare Gina Forsström från SILMU.

Sist ut på den östnyländs­ka turnén är Sibbo där infokvälle­n ordnas torsdagen den 1 november klockan 18–20 på Söderkulla bibliotek. Kulturfond­ens ombudsman Matts Blomqvist, verksamhet­sledare Gina Forsström från SILMU och ombudsman Monika Tillander från Aktiastift­elsen i Sibbo medverkar.

Det krävs ingen anmälan för att delta i träffarna och arrangörer­na bjuder på något att äta och dricka.

För att få veta mera om Svenska kulturfond­ens stipendier och bidrag, samt för att göra en ansökan, gå in på www. kulturfond­en.fi.

 ?? Foto: Petra Lind ?? BIDRAGSTAG­ARE. Musikern Kirsi Ojala – här på mungiga – och hennes Rävsson Company klarade ansöknings­djungeln och fick 60000 euro från Svenska kulturfond­en för projektet berättarra­zzia.
Foto: Petra Lind BIDRAGSTAG­ARE. Musikern Kirsi Ojala – här på mungiga – och hennes Rävsson Company klarade ansöknings­djungeln och fick 60000 euro från Svenska kulturfond­en för projektet berättarra­zzia.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland