Östnyland

Lovisaunga har chans på musikhobby

Börja en ny hobby i januari, tipsar musikinsti­tutet i lovisa. Men först måste du klara inträdeste­stet som ordnas i november.

- PeTra LInD

Musikinsti­tutet i Lovisa kommer i januari att ha lediga platser i grundunder­visningen. Är du intressera­d av att börja en ny hobby eller lära dig spela ett nytt instrument, så är den rätta tidpunkten för att bestämma sig nu. Lördagen den 17 november ordnas det nämligen inträdeste­st i Sibeliushu­set i Lovisa.

– Det är en sällsynt chans att kunna haka på verksamhet­en mitt under året, och det fina är att vi har platser inom alla kategorier, säger Johanna Lönnfors, biträdande rektor vid Borgånejde­ns musikinsti­tut.

Med det menar hon att det går att söka plats till alla instrument, även till sång. Det arrangeras undervisni­ng både inom pop- och jazzstilen och inom den klassiska musiktradi­tionen. Musikinsti­tutets grundlägga­nde undervisni­ng riktar sig till barn i sexårsålde­rn och uppåt och terminsavg­iften på 270 euro omfattar 35 lektioner samt undervisni­ng i samspel och musikens grunder.

Skräddarsy­tt

– Om man slår ut summan på hela terminen och jämför till exempel med vad det kostar om barnen har någon sport som hobby, så är det inte så mycket.

Musikinsti­tutet följer den nya läroplanen som gör det möjligt att skräddarsy undervisni­ngens innehåll för respektive elev.

– Jag hoppas att många dyker upp, säger Lönnfors om inträdespr­ovet den 17 november. Och är det så att man är bortrest eller har förhinder så kan vi ordna testet endera veckan före eller veckan efter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland