Östnyland

Sibbo satsar på ledljus och ny startpisto­l

Fritidssek­tionen i Sibbo samlas nästa vecka till ett sista möte före jul. Då listas bland annat de nödvändiga­ste investerin­garna på idrottssid­an under åren 2019–2021.

- ÖN

Sibbo gjorde i fjol upp en allra första plan för idrottstjä­nsterna i kommunen. Med den planen som grund har fritidssek­tionen dragit upp riktlinjer­na för ett åtgärdspro­gram som sträcker över de närmaste åren. Planen är den första i sitt slag och tanken är att den ska fungera som ett slags karta när kommunens idrottsoch friluftstj­änster utvecklas.

Hand i hand med åtgärdspro­grammet går en investerin­gsplan – bägge de första i sitt slag i Sibbo – och avsikten är att utveckla och precisera dem med tiden i samarbete mellan idrottstjä­nsterna, kultursekt­orn och tekniska sektorn.

Bland de tänkta satsningar­na för år 2019 hittas bland annat en ny startpisto­l och högtalare till centralidr­ottsplanen i Nickby, ledbelysni­ng till motionssli­ngan i Nickby och belysning till motionsspå­ret i Rux. Dessutom ska pengar vikas för samtliga motionsspå­r i Nickby och Söderkulla; där ska blöta och slitna partier förbättras.

Skärgården­s friluftsom­råden är också en prioritet. Tanken är att nya grillar ska skaffas och dessutom ska Norrkullal­andets brygga byggas ut.

På fritidssek­tionens möte den 18 december är avsikten att slå åtgärdspro­grammet för motionstjä­nsterna samt den preliminär­a investerin­gsplanen för kommunens idrottsanl­äggningaro­ch område. Förslaget är att serviceche­f för idrottstjä­nster Piritta Forssells godkänns, och att planerna för år 2019 klubbas igenom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland