Östnyland

PSS och Akilles toppar tabellerna

Höstsäsong­ens sista helg hägrar i de flesta vinterseri­erna. Här en koll på läget för de östnyländs­ka lagens del.

- TommI WIllBerg 029 080 1401 tommi.willberg@ksfmedia.fi

Bandy

Bandyligan: Bandyligan fortsätter efter landslagsp­ausen för Akilles del på lördag hemma mot LRK Tornio och på söndag mot OLS. På sina fyra första matcher har Akilles varje gång lämnat isen med segern i bagaget och laget toppar ligatabell­en före helgens matcher. Storfavori­ten Veiterä, som Akilles skulle möta i finska cupens final förra veckan (matchen är flyttad till den 4 januari) har likaså inlett fläckfritt med tre raka segrar.

I poängligan finns Rasmus Lindqvist (7+1 poäng) på en tolfte plats.

Basket

Division 1 A: Efter den sköna segern över FoKoPo har det blivit tre raka fula förluster för Tarmo som med en seger på tio matcher är sist i sin division. Mot ligaaspira­nten Lahti Basketball och HNMKY fick Tarmo storstryk men senast borta mot ToPo var slutsiffro­rna inte lika illa. Men 60–91 säger det mesta. Skottproce­nten hos Tarmo kom inte ens enda upp till 30 – då är det svårt att vinna matcher.

I finska cupen jagar Tarmo seger mot BC Lepi den 20 december. I andra omgången föll Borgålaget Räppäkäpäl­ät som väntat mot ligalaget Pyrintö. Båda Borgålagen­s cupäventyr fortsätter i omgång 3.

Innebandy

Damernas innebandyl­iga: Damligan pausade då innebandyv­ärlden vände blickarna mot Prag och herrarnas VM. Det är östnyländs­kt både i topp och i botten i damligan då årets sista omgångar återstår att spelas. PSS har vunnit åtta av tio matcher hittills och toppar ligans tabell. ÅIF har ännu inte öppnat segerkonto­t.

Division 1: ÅIF är på väg uppåt i den jämna serietabel­len tack vare bortaskräl­len i Lovisa för en dryg vecka sedan och onsdagens stronga bortaseger mot M-Team där laget lyckades med hela bredden. ÅIF gick förbi M-Team och är nu sexa i tabellen.

Lovisa Tor har turas om med att vinna och förlora i sina sju senaste matcher men då man spelat två matcher mer än de tuffaste konkurrent­erna återfinns Lovisalage­t på en andraplats i tabellen.

Ishockey

Finlandsse­rien: Borgålaget Hunters hade en framgångsf­ylld vecka med två klara segrar (5–0 och 8–1) och en förlängnin­gsseger. Anmärkning­svärt är Hunters bredd i anfallsspe­let. Trots ett par rejäla målkalas noterades inte en endaste Huntersspe­lare för två mål i någon av matcherna.

Hunters hör alltjämt till seriens effektivas­te lag då man i medeltal smäller in nästan 4,5 puckar per match. Sju matcher återstår av grundserie­n och Hunters ligger på en fjärdeplat­s i tabellen.

Handboll

Division 1: Akilles herrar har spelat fem matcher i följd utan att förlora. Senaste offer för Akilles starka form var ÅIFK Akkupojat vars besök i Borgå slutade i en klar förlust. Akilles visade genast var skåpet står och hade halvvägs in i matchen en rätt bekväm ledning med 18–9. Slutsiffro­rna skrevs 33–19. Thomas Åkermarck satte nio fullträffa­r för Akilles som är fyra i divisionen­s serietabel­l.

 ??  ??
 ??  ?? BRA FLYT. Borgålaget Hunters har bredd i anfallet, har nätat i medel 4,5 puckar per match och ligger fyra i tabellen.
BRA FLYT. Borgålaget Hunters har bredd i anfallet, har nätat i medel 4,5 puckar per match och ligger fyra i tabellen.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland