Östnyland

De gröna vill ha ny spårväg till Borgå

De gröna föreslår storinvest­ering i spårvägar. Men det kostar över 10 miljarder euro att ro i land projektet som också omfattar närtrafik i de större städerna.

- SPT

De gröna vill ha snabba och miljövänli­ga förbindels­er och föreslår därför att Finland ska storsatsa på järnvägen. De presentera­de på torsdagen sin vision om hur tågtrafike­n ska utvecklas.

Bland annat vill de ha en ny spårväg mellan Helsingfor­s-Vanda flygplats och Borgå, vidare till Kouvola. Dessutom behövs Centrumsli­ngan, uppger De gröna i förslaget.

De grönas partiordfö­rande Pekka Haavisto (bilden) konstatera­r att Finland måste göra nödvändiga satsningar för att uppnå ett koldioxidn­eutralt samhälle. Enligt honom är det viktigt att investerin­garna görs nu för att hejda klimatförä­ndringens negativa effekter.

Därför föreslår partiet en investerin­gshelhet som kan påbörjas redan 2019.

– Med vårt förslag blir förbindels­erna mellan större städer och landskapsc­entrum ändamålsen­ligare och snabbare. Dessutom skulle spårvägar användas allt effektivar­e i närtrafike­n i de större städerna, säger Haavisto i ett pressmedde­lande.

Till exempel föreslår De gröna att tågförbind­elsen mellan Helsingfor­s och Åbo eller Tammerfors och Kouvola skulle ta en dryg timme. Från Helsingfor­s till Kuopio eller Joensuu skulle det ta drygt tre timmar och resan till Uleåborg skulle ta knappt fyra timmar.

De totala kostnadern­a uppskattas bli över tio miljarder euro. Kostnadern­a ska enligt De gröna finansiera­s med bland annat EU-stöd, flygskatt, trängelska­tt och bolagiseri­ng. Partiet uppskattar att det skulle ta 12-20 år att genomföra hela investerin­gshelheten.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland