Östnyland

Flinck gjorde två hattrick – PSS ny etta i innebandyl­igan

Nu är det dags för julpaus, bortsett från Bandyligan där serieledar­en Akilles har arbetsfyll­da veckor framför sig.

- Tommi Willberg

Bandyligan: Akilles ångar på i tabelltopp­en efter två nya segrar i helgen. Dubbelhelg­en lockade bra med publik: 655 pers på lördag och 602 på söndag. I den första matchen mot LRK Tornio retade gästerna inlednings­vis Akilles men bland annat tack vare ett hattrick av Andreas Flinck tog Akilles en enkel seger med 10–3.

Också mot OLS var den första halvleken jämn. Men inom sju effektiva minuter förvandlad­e Akilles 3–2 till 7–2 och vann tillslut med 7–3 – bland annat tack vare ett nytt hattrick av Flinck.

Nästa lördag möter Akilles JPS och tillsamman­s spelar Borgålaget hela sju matcher inom loppet av två veckor: sex i ligan och cupfinal i Villmanstr­and mot Veiterä den 4 januari.

Division 1 A: Tarmo led säsongens tionde förlust på elva matcher borta mot ONMKY på lördag. Positivt var att fem stycken Tarmospela­re nådde tvåsiffrig­t poängtal med Elias Lah- densuu med 21 poäng som skarpaste skytt. På torsdag har Tarmo en chans att inleda jullovet på positiv not då man möter BC Lepi i finska cupen. Damernas innebandyl­iga: PSS damer har haft en strålande höst och efter två segrar i helgen leder laget ligan med ett två poängs försprång till EräViiking­it och SSRA som båda spelat en match mer är Borgålaget.

På lördagen snodde PSS poängen i Villmanstr­and då man ryckte ifrån i tredje perioden och vann NST med 5–2 efter att det stått 1–1 före den sista perioden. Dagen därpå slog PSS Koovee, som i fredags skrällde mot SB-Pro, med klara siffrorna 5–1.

ÅIF hade en jobbig helg med två förluster: 5–9 mot Classic och 1–5 mot SB-Pro. ÅIF är nästjumbo i ligan på samma poängsumma (2) som NST.

Division 1: Lovisa Tor inledde julpausen redan tidigare men ÅIF har en vecka med två matcher bakom sig. Veckan var riktigt lyckad då Sibbolaget först slog M-Team och sedan kämpade åt sig ytterligar­e tre seriepoäng med en 9–7-vinst över NJ. ÅIF låg bakom i varje periodpaus men i sista perioden lyckades laget vända matchen i sin favör. ÅIF har vunnit sina tre senaste matcher och är nu redan femma i serietabel­len, bara två poäng bakom trean Tor.

Finlandsse­rien: Hunters fortsätter på en fjärdeplat­s i Finlandsse­rien efter en bortaseger med 6–4 över D-Kiekko i en minst sagt svängig match. Hunters gjorde fyra mål i första perioden, två i numerärt underläge men släppte sedan in fyra i andra perioden.

Fem minuter före slutsignal­en utnyttjade Hunters ett powerplay och kunde sedan spika slutsiffro­rna 6–4 i tom bur. Division 1: Akilles handbollsh­errar vägrar förlora. Poängsvite­n är sex matcher lång efter att Akilles spelade oavgjort, 31–31, borta mot Sjundeå IF:s akademilag. Daniel Lång gjorde åtta mål och var effektivas­t i Akilles, som återfinns på en fjärdeplat­s i divisionst­abellen.

?? Foto: tommi Willberg ?? DUBBELT HATTRICK. Akilles Andreas Flinck gjorde två hattrick i helgen.