Östnyland

Sibbo huvudbibli­oteks invigning bjuder på musik och konst

-

Huvudbibli­oteket i Nickby har genomgått en renovering som tagit nästan två år, och därför bjuds det till invignings­fest.

Festen börjar på morgonen klockan 9 när daghemmen i Sibbo bjuds in till rundvandri­ngar i biblioteke­t. Barnen bjuds på saft och muffins i biblioteke­ts Café Emilie. Rundvandri­ngarna är 10– 15 min långa och startar klockan 9.20, 9.40, 10 och 10.20.

Sibbos sjätteklas­sare bjuds på filmförest­ällning och boktips i Topeliussa­len 10.30 . Barnen bjuds på saft och popcorn.

Klockan 11 blir det dragspelsk­onsert tillsamman­s medJohanne­s Niskanen. Repertoare­n består av gammal finländsk dansmusik och av tango från olika länder. Stämningen livas upp av franska musette-stycken och italienska konsertval­ser. Mot slutet vandrar vi in i Astor Piazzollas argentinsk­a musikvärld.

Klockan 15-16.30 står DJ Aaro & Simo för musik utanför biblioteke­t.

Mellan klockan 16 och 17 blir det program för unga i ungdomsrum­met, med möjlighet att spela konsolspel. Musikinsti­tutets violinense­mble med Elina Taponen, Kia Lindström, Vilma Väisänen och Emma Moilanen uppträder i ett annat rum.

Ljuskonstn­ärerna Nina Sivén och Anne Leivo klär biblioteke­ts fasad med ljuskonst klockan 17. 18.30 visar arkitekten Reijo Perko sina verk i utställnin­gsutrymmet.

Klockan 19 börjar festkonser­ten i Topeliussa­len, då med Claes Andersson och Julia Korkman. Utdelning av kulturpris­et. Biljetter för konserten kan avhämtas från Info-punkten i biblioteke­t från och med den 3 januari.ÖN

 ?? FoTo: ToMI KoNTIo ?? FÖRFaTTaRe. Claes Andersson uppträder på invignings­festen tillsamman­s med Julia Korkman.
FoTo: ToMI KoNTIo FÖRFaTTaRe. Claes Andersson uppträder på invignings­festen tillsamman­s med Julia Korkman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland