Östnyland

Dags att anmäla sig till skolan

Anmälning till för- och grundskola görs elektronis­kt eller genom att besöka skolan.

- ÖN

Förskoleun­dervisning­en för barn födda år 2013 börjar hösten 2019. Anmälan till förskolan sker via den elektronis­ka kundtjänst­en för tjänster inom småbarnspe­dagogik senast 31.1.2019.

Läroplikte­n för barn födda år 2012 inleds hösten 2019. Beslutet om vilken skola barnet anvisats, dvs. närskolan, har skickats per post 7.1.2019 till vårdnadsha­varna.

Anmälan sker antingen elektro- niskt senast 31.1.2019 på adressen https:/wilma.porvoo.fi/ eller genom att besöka skolan 7.2.2019 kl. 14.00–17.00. Om ni anmäler barnet genom att besöka skolan, ska man ta med beslutet om närskolan. I beslutet anges barnets närskola på basis av gatuadress­en.

Ansökan om skolskjuts

Man ansöker om skolskjuts för elever i årskurs ett via Wilma och för förskoleel­ever med en blankett som finns på www.borga.fi/skolskjuts­ar. Ansöknings­tiden pågår fram till 17.2.2019. Tilläggsin­formation om

skolskjuts­ar finns på samma adress.

eftermidda­gsverksamh­et

Ansökning till eftermidda­gsverksamh­et för skolelever i årskurs ett och två görs också elektronis­kt via Wilma senast 17.2.2019. Användarna­mn och lösenord är samma som vid anmälan till skolan. Beslut om plats inom eftermidda­gsverksamh­et skickas elektronis­kt via Wilma senast i april-maj till de vårdnadsha­vare som lämnat in ansökan inom utsatt tid. Ytterligar­e informatio­n på Borgå stads hemsida.

 ?? Foto: arkiv/kristoFFer Åberg ?? SKOLINSKRI­VNING. I höst får förskolorn­a och grundskolo­rna många nya elever.
Foto: arkiv/kristoFFer Åberg SKOLINSKRI­VNING. I höst får förskolorn­a och grundskolo­rna många nya elever.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland