Östnyland

Sirius Sport Resort stänger sina dörrar

Anläggning­en i Pyttis stänger dörrarna för gott efter omkring sex år. Orsaken är oklar.

- ÖN

Efter omfattande problem med bland annat en vattenskad­a och tekniskt krångel med vindtunnel­n lägger Sirius Sport Resort ner. Bolaget meddelar kort om saken på sin Facebooksi­da, utan att nämna varför man slutar. Bland kommentare­rna finns frågor om bland annat presentkor­t som nu inte kan användas.

Anläggning­en fokuserade på inomhussur­fning och inomhusfal­lskärmshop­pning.

Bara för en vecka sedan talade finska Yle med vd:n Maxim Schamin med anledning av vattenskad­an. Schamin sade då att företaget inte går i konkurs, och att man ska öppna igen så fort problemen är åtgärdade. Yles artikel noterar också att företaget uppvisat ett negativt resultat de senaste fem åren – något som Schamin kvitterar med att läget blivit klart bättre sedan december, och att årets resultat varit positivt varje månad.

På tisdagen talade Kymen Sanomat med Schamin med anledning av beskedet att anläggning­en lägger ner. Han vill ändå inte säga något om orsakerna.

Anläggning­en kostade omkring 15 miljoner euro att uppföra, och den skulle ursprungli­gen placeras i Lovisa. Man anställde omkring trettio personer i startskede­t, men hur stor personalst­yrkan var i slutskedet är oklart.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland