Östnyland

Säsongens första trepoängar­e för FC Lovisa

Trots att poängen inte kommit i önskad takt, har trenden varit positiv för FC Lovisas nybildade herrlag i fotboll. Killarna har hela tiden visat rätt attityd och träningarn­a har varit bra.

- BeNNy LiLjeNdAHL redaktion@ostnyland.fi

Säsongens efterlängt­ade första seger i division fyra kom således lägligt i veckoslute­ts matchen mot KuP från Punkaharju. Resultatet blev 4 – 2 efter två mål av Patrik Teittinen samt ett var av Toto Rambo och Atte Samuelsson.

– Vi gjorde en riktigt bra match och jag är glad å pojkarnas vägnar, säger FC- tränaren Joakim Forsström direkt efter matchen. Några mindre detaljer påpekade jag i pausen, men i stort följde killarna den matchplan jag gjort upp.

Hemmalaget gick till pausvila med siffrorna 3 – 0 i ryggen, men gästerna reducerade i andra halvlekens första anfall och i den 86:e minuten var ställninge­n 3 – 2. På tilläggsti­d spikade Atte Samuelsson slutresult­atet 4 – 2 efter fint samarbete med Niko Orava. Trots det något nervösa slutet på matchen menar Forsström att han satt ganska lugnt på bänken i solgasset.

– Jag kan i det läget inte påverka vad som händer på gräset, menar tränaren. På träningarn­a har jag gett dem nycklar att lösa problemen och under matcherna är det upp till killarna att använda dessa på bästa sätt.

Teittinen planens kung

Forsström säger att man inom laget är väl medvetna om vad som fungerar och vilka brister som måste åtgärdas. Anfallsspe­let ser helt okey ut och lagets arbetsmora­l är på rätt nivå. Störst problem har laget framför eget mål där det emellanåt blir stress på gränsen till panik.

– I dagens match tycker jag junioren Patrik Teittinen var planens kung, berömmer Joakim Forsström. Han spelar klokt och gjorde dessutom två mål.

– Visst gick det helt bra i dag, säger Teittinen anspråkslö­st. Vi tappade lite tempo i den andra halvleken och gästerna kunde komma in i matchen. Hettan gjorde att man vara ganska slut efter 90 minuter, men det är ju samma för bägge lagen. Segern satt förstås extra skönt efter en motig inledning på serien.

Unga killar som orkar

Förutom Teittinen hade Rasmus Åminne, Atte Samuelsson och Niko Orava framträdan­de roller i matchen. Fyra unga killarna som orkar jobba ända in i mål och har tränarens fulla förtroende. Segern var alltså FC:s första i division fyra och laget har efter sex omgångar fyra poäng och parkerar på nionde plats.

I premiären hemma 4 maj klarade FC oavgjort 2 – 2 mot KoPa, men efter det kom fyra raka förluster, en rad som nu alltså brutits. Kommande hemmamatch­er har FC Lovisa onsdag 26.6 kl 19 då Purha står för motståndet och lördag 13.7 kl 15 då LuPo kommer på besök.

 ?? Foto: Benny LiLjendahL ?? NÄRKAMP. FC:s Abdelfatah Hamid jobbade fint på högerkant och hade många tuffa kamper med gästernas Nino Muhonen (nr 8).
Foto: Benny LiLjendahL NÄRKAMP. FC:s Abdelfatah Hamid jobbade fint på högerkant och hade många tuffa kamper med gästernas Nino Muhonen (nr 8).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland